1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijstazijn met de suiker en 1 koffielepel zout. Giet het mengsel op de rijst zoals aangegeven op de doos.
2
Snij intussen de gele en oranje wortelen in kleine blokjes en laat ze 2 min garen in kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Doe er, naar eigen smaak, een beetje mayonaise en/of sojasaus bij.
3
Snij de paarse wortel: je hebt 8 ovale (schuin gesneden) schijfjes nodig (voor de ogen), 8 ronde schijfjes (voor de oren) en ook nog kleine stukjes (voor de neus en de mond).
4
Maak je handen vochtig, neem een ¼ van de rijst en druk de rijst plat in de palm van je hand tot alle korrels goed aan elkaar plakken. Leg een eetlepel gekookte wortelen in het midden en sluit de rijstbal. Maak zo 4 rijstballen en versier ze met de stukjes paarse wortel.
5
Serveer koud met de rest van de wortelblokjes, sla, tomaatjes, enz.
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijstazijn met de suiker en 1 koffielepel zout. Giet het mengsel op de rijst zoals aangegeven op de doos.
2
Snij intussen de gele en oranje wortelen in kleine blokjes en laat ze 2 min garen in kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Doe er, naar eigen smaak, een beetje mayonaise en/of sojasaus bij.
3
Snij de paarse wortel: je hebt 8 ovale (schuin gesneden) schijfjes nodig (voor de ogen), 8 ronde schijfjes (voor de oren) en ook nog kleine stukjes (voor de neus en de mond).
4
Maak je handen vochtig, neem een ¼ van de rijst en druk de rijst plat in de palm van je hand tot alle korrels goed aan elkaar plakken. Leg een eetlepel gekookte wortelen in het midden en sluit de rijstbal. Maak zo 4 rijstballen en versier ze met de stukjes paarse wortel.
5
Serveer koud met de rest van de wortelblokjes, sla, tomaatjes, enz.