Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Delhaize logo
  • Pan bagnat

Pan bagnat

Pan bagnat
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 4 blaadjes Romeinse sla
  • 1 tomaat
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 lente-uitjes
  • enkele zwarte olijven
  • 82 g tonijn in olie (uitgelekt gewicht)
  • 2 bagnat/faluche broodjes
  • wijnazijn
  • olijfolie met look
  • basilicum
  • 8 ansjovisfilets, in olie
  • 4 blaadjes Romeinse sla
  • 1 tomaat
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 lente-uitjes
  • enkele zwarte olijven
  • 82 g tonijn in olie (uitgelekt gewicht)
  • 2 bagnat/faluche broodjes
  • wijnazijn
  • olijfolie met look
  • basilicum
  • 8 ansjovisfilets, in olie

Begin met koken

1
Hak de slabladeren grof, spoel en droog ze.
2
Snij de tomaat en het ei in plakjes. Snipper de uitjes fijn. Ontpit de olijven en snij in schijfjes.
3
Laat de tonijn uitlekken en verkruimel grof.
4
Halveer de broodjes en besprenkel de binnenkant rijkelijk met olijfolie en azijn ("pan bagnat" betekent geweekt brood). Druk de helften op mekaar zodat het broodkruim goed doordrongen wordt.
5
Verdeel over de 2 onderste helften de sla, de plakjes tomaat en ei, de tonijn, de uitgelekte ansjovisfilets, de uitjes en olijven. Bestrooi met de basilicum en zet de hoedjes op de broodjes.
6
Als je de tijd hebt, kan je de broodjes in aluminiumfolie wikkelen en ze 1 u. in de koelkast zetten, ze zullen nog lekkerder zijn.
1
Hak de slabladeren grof, spoel en droog ze.
2
Snij de tomaat en het ei in plakjes. Snipper de uitjes fijn. Ontpit de olijven en snij in schijfjes.
3
Laat de tonijn uitlekken en verkruimel grof.
4
Halveer de broodjes en besprenkel de binnenkant rijkelijk met olijfolie en azijn ("pan bagnat" betekent geweekt brood). Druk de helften op mekaar zodat het broodkruim goed doordrongen wordt.
5
Verdeel over de 2 onderste helften de sla, de plakjes tomaat en ei, de tonijn, de uitgelekte ansjovisfilets, de uitjes en olijven. Bestrooi met de basilicum en zet de hoedjes op de broodjes.
6
Als je de tijd hebt, kan je de broodjes in aluminiumfolie wikkelen en ze 1 u. in de koelkast zetten, ze zullen nog lekkerder zijn.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Brunch
Brunch
Lunch

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Bagnat
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

wijnazijn

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ijsbergsla | Verpakt
Delhaize Ijsbergsla | Verpakt
1 st
1
09
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Zwarte olijf
Delhaize Zwarte olijf
130 gr
2+1 gratis
2
99
Tonijn | Olijfolie
Imperial Tonijn | Olijfolie
82 gr
2
15
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
2de tegen -40%
3
35
Ansjovis
Delhaize Ansjovis
90 gr
2+1 gratis
2
39
Totaal:
€24,49

Deze recepten kan je ook leuk vinden