1
Hak de slabladeren grof, spoel en droog ze.
2
Snij de tomaat en het ei in plakjes. Snipper de uitjes fijn. Ontpit de olijven en snij in schijfjes.
3
Laat de tonijn uitlekken en verkruimel grof.
4
Halveer de broodjes en besprenkel de binnenkant rijkelijk met olijfolie en azijn ("pan bagnat" betekent geweekt brood). Druk de helften op mekaar zodat het broodkruim goed doordrongen wordt.
5
Verdeel over de 2 onderste helften de sla, de plakjes tomaat en ei, de tonijn, de uitgelekte ansjovisfilets, de uitjes en olijven. Bestrooi met de basilicum en zet de hoedjes op de broodjes.
6
Als je de tijd hebt, kan je de broodjes in aluminiumfolie wikkelen en ze 1 u. in de koelkast zetten, ze zullen nog lekkerder zijn.
1
Hak de slabladeren grof, spoel en droog ze.
2
Snij de tomaat en het ei in plakjes. Snipper de uitjes fijn. Ontpit de olijven en snij in schijfjes.
3
Laat de tonijn uitlekken en verkruimel grof.
4
Halveer de broodjes en besprenkel de binnenkant rijkelijk met olijfolie en azijn ("pan bagnat" betekent geweekt brood). Druk de helften op mekaar zodat het broodkruim goed doordrongen wordt.
5
Verdeel over de 2 onderste helften de sla, de plakjes tomaat en ei, de tonijn, de uitgelekte ansjovisfilets, de uitjes en olijven. Bestrooi met de basilicum en zet de hoedjes op de broodjes.
6
Als je de tijd hebt, kan je de broodjes in aluminiumfolie wikkelen en ze 1 u. in de koelkast zetten, ze zullen nog lekkerder zijn.