Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenOvenschotel met champignons, prei en wortelpuree
Delhaize logo
  • Ovenschotel met champignons, prei en wortelpuree
    A

Ovenschotel met champignons, prei en wortelpuree

Ovenschotel met champignons, prei en wortelpureeA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 enkele druppels sojasaus
  • 250 g quorngehakt
  • 2,5 dl sojaroom
  • 800 g preien
  • nootmuskaat
  • 1/2 kl Provençaalse kruiden
  • 500 g aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 enkele druppels sojasaus
  • 250 g quorngehakt
  • 2,5 dl sojaroom
  • 800 g preien
  • nootmuskaat
  • 1/2 kl Provençaalse kruiden

Begin met koken

: 20 min.
1
Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze afzonderlijk gaar.
2
Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes.
3
Stoof de ui glazig in wat olie.
4
Voeg de knoflook en de champignons toe en laat dit alles 10 minuten stoven.
5
Voeg de quorn en de sojasaus toe en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
6
Verwarm de oven voor op 180°C.
7
Snijd de prei in stukken en stoof de preistukjes afzonderlijk in wat olie gedurende 10 minuten. Roer er 1,5 dl sojaroom door. Kruid met peper en zout.
8
Verdeel het quorn-champignonmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de prei erbovenop.
9
Maak een puree door de worteltjes en de aardappelen fijn te stampen met 1 dl sojaroom. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en bedek de prei met de wortelpuree.
10
Trek eventueel met een vork lijntjes in de puree en zet de schotel 30 minuten in de oven.
1
Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze afzonderlijk gaar.
2
Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes.
3
Stoof de ui glazig in wat olie.
4
Voeg de knoflook en de champignons toe en laat dit alles 10 minuten stoven.
5
Voeg de quorn en de sojasaus toe en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
6
Verwarm de oven voor op 180°C.
7
Snijd de prei in stukken en stoof de preistukjes afzonderlijk in wat olie gedurende 10 minuten. Roer er 1,5 dl sojaroom door. Kruid met peper en zout.
8
Verdeel het quorn-champignonmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de prei erbovenop.
9
Maak een puree door de worteltjes en de aardappelen fijn te stampen met 1 dl sojaroom. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en bedek de prei met de wortelpuree.
10
Trek eventueel met een vork lijntjes in de puree en zet de schotel 30 minuten in de oven.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 339; energie (kCal): 80; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 3,8; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 417,52
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 339; energie (kCal): 80; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 3,8; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 417,52
Belgisch
Vegetarisch
Kids
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Quorn steaks
250 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
3 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Paddenstoelenmix | Pasta
Delhaize Paddenstoelenmix | Pasta
2 × 200 gr
2+1 gratis
3
49
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Soja topping
Delhaize Soja topping
250 gr
1
99
Prei
Delhaize Prei
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
4
99
Kruiden | Fijne kruiden
Santa Maria Kruiden | Fijne kruiden
13 gr
-10% voor 3
3
09

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Totaal:
€35,62