1
Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze afzonderlijk gaar.
2
Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes.
3
Stoof de ui glazig in wat olie.
4
Voeg de knoflook en de champignons toe en laat dit alles 10 minuten stoven.
5
Voeg de quorn en de sojasaus toe en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
6
Verwarm de oven voor op 180°C.
7
Snijd de prei in stukken en stoof de preistukjes afzonderlijk in wat olie gedurende 10 minuten. Roer er 1,5 dl sojaroom door. Kruid met peper en zout.
8
Verdeel het quorn-champignonmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de prei erbovenop.
9
Maak een puree door de worteltjes en de aardappelen fijn te stampen met 1 dl sojaroom. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en bedek de prei met de wortelpuree.
10
Trek eventueel met een vork lijntjes in de puree en zet de schotel 30 minuten in de oven.
1
Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze afzonderlijk gaar.
2
Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes.
3
Stoof de ui glazig in wat olie.
4
Voeg de knoflook en de champignons toe en laat dit alles 10 minuten stoven.
5
Voeg de quorn en de sojasaus toe en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
6
Verwarm de oven voor op 180°C.
7
Snijd de prei in stukken en stoof de preistukjes afzonderlijk in wat olie gedurende 10 minuten. Roer er 1,5 dl sojaroom door. Kruid met peper en zout.
8
Verdeel het quorn-champignonmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de prei erbovenop.
9
Maak een puree door de worteltjes en de aardappelen fijn te stampen met 1 dl sojaroom. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en bedek de prei met de wortelpuree.
10
Trek eventueel met een vork lijntjes in de puree en zet de schotel 30 minuten in de oven.