Recept zoekresultatenOriëntaalse cakejes
Delhaize logo
  • Oriëntaalse cakejes
    C

Oriëntaalse cakejes

Oriëntaalse cakejesC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1/2 aubergine
  • 20 g chemische gist (baking powder)
  • 4 eieren
  • 250 g gezeefde bloem
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 2 el olijfolie om de aubergine te bakken
  • 100 g restjes kaas, zoals feta, schapen- of geitenkaas
  • 100 g restjes hummus
  • 150 g restjes van gebakken kip
  • 1 theelepel tijm of Zatar
  • zout
  • 1/2 aubergine
  • 20 g chemische gist (baking powder)
  • 4 eieren
  • 250 g gezeefde bloem
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 2 el olijfolie om de aubergine te bakken
  • 100 g restjes kaas, zoals feta, schapen- of geitenkaas
  • 100 g restjes hummus
  • 150 g restjes van gebakken kip
  • 1 theelepel tijm of Zatar
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de aubergine in fijne plakjes. Dompel ze voorzichtig aan elke kant in de olijfolie. Strooi er zout op en gril ze. Snijd ze vervolgens in blokjes.
3
Versnijd de restjes kip.
4
Giet de bloem en de gist in een diep bord. Meng en voeg de eieren en de olijfolie toe. Blijf mengen tot er een homogeen deeg ontstaat. Voeg dan de aubergine, de kip, de hummus, de geplette kaas, de zatar, zout en peper toe. Meng alles goed.
5
Giet het deeg in vormen voor mini-cakejes en zet ze 25 à 30 min. in de oven. Prik met een houten brochettestokje in één van de cakes om na te gaan of hij klaar is. Het stokje moet er zonder restjes terug uitkomen. Haal de cakejes uit de vormen en laat ze afkoelen.
6
Snijd de cakejes in sneetjes en dien ze op met salade. Je kan ze ook eten bij de lunch of tijdens een picknick, met wat kerstomaatjes bijvoorbeeld.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de aubergine in fijne plakjes. Dompel ze voorzichtig aan elke kant in de olijfolie. Strooi er zout op en gril ze. Snijd ze vervolgens in blokjes.
3
Versnijd de restjes kip.
4
Giet de bloem en de gist in een diep bord. Meng en voeg de eieren en de olijfolie toe. Blijf mengen tot er een homogeen deeg ontstaat. Voeg dan de aubergine, de kip, de hummus, de geplette kaas, de zatar, zout en peper toe. Meng alles goed.
5
Giet het deeg in vormen voor mini-cakejes en zet ze 25 à 30 min. in de oven. Prik met een houten brochettestokje in één van de cakes om na te gaan of hij klaar is. Het stokje moet er zonder restjes terug uitkomen. Haal de cakejes uit de vormen en laat ze afkoelen.
6
Snijd de cakejes in sneetjes en dien ze op met salade. Je kan ze ook eten bij de lunch of tijdens een picknick, met wat kerstomaatjes bijvoorbeeld.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1243; energie (kCal): 298; vetten (g): 19; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 395,45
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1243; energie (kCal): 298; vetten (g): 19; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 395,45
Orientaals
Vegetarisch
Brunch
Overig
Zomer,Herfst
Hapjes