Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenOestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma
Delhaize logo

Oestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma

Oestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma
Gemiddeld
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 6 el citroensap
  • 10 g gerookte haringkuit
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 6 el gin
  • 10 g gekookte waterkers
  • 25 g gekookte spinazie
  • 1,5 bladeren gelatine
  • 3,5 el verse room
  • 1 el droge witte wijn
  • 1/2 kl agar-agar
  • 3 el suikerrietsiroop
  • 1 kl Eau de Villée
  • 3 el zure room taste of Inspirations
  • 2 gaspatronen
  • 2 mooie kerveltoefjes
  • 2 stuks garnalenkroepoek
  • geraspte limoenschil
  • espelettepeper in poeder
  • peper
  • 2 eiwitten
  • 12 oesters
  • 1 sjalot
  • 6 el citroensap
  • 10 g gerookte haringkuit
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 6 el gin
  • 10 g gekookte waterkers
  • 25 g gekookte spinazie
  • 1,5 bladeren gelatine
  • 3,5 el verse room
  • 1 el droge witte wijn
  • 1/2 kl agar-agar
  • 3 el suikerrietsiroop
  • 1 kl Eau de Villée
  • 3 el zure room taste of Inspirations
  • 2 gaspatronen
  • 2 mooie kerveltoefjes

Begin met koken

: 40 min
1
Voor de citroengelei: voeg de volgende ingrediënten samen in een steelpan: 1 ½ el citroensap, 1 kl Eau de Villée, 1 el suikersiroop en de agar-agar. Breng aan de kook en laat 1 min koken terwijl je goed roert. Giet een laag van 0,5 cm dik op een bord en laat opstijven in de koelkast.
2
Laat ondertussen de gelatine in koud water weken. Hak de sjalot fijn en gooi 10 g ervan in een steelpan (houd de rest opzij voor later), voeg de witte wijn toe en 2 el verse room. Breng aan de kook en laat de mengeling een beetje inkoken. Voeg het halve blad gelatine toe en laat het smelten. Voeg de gekookte en gehakte spinazie en waterkers toe. Mix het geheel fijn. Breng op smaak met zout, peper en komijn. Laat afkoelen.
3
Verwarm lichtjes 1 ½ el verse room in een steelpan en laat er het overblijvende uitgelekte blad gelatine in smelten. Laat afkoelen. Meng de volgende ingrediënten al roerend in een kom: de gin, 2 el suikersiroop, 4 ½ el citroensap, de eiwitten en 5 el water. Voeg de afgekoelde room toe. Giet de mengeling in een spuitfles en voeg 2 gaspatronen toe. Schud goed en zet de fles in de koelkast.
4
Open de oesters en laat ze in een vergiet boven een kom uitdruipen. Snijd de oestervrucht in blokjes van 1 cm. Snijd de opgesteven citroengelei in blokjes van 0,5 cm en voeg ze toe aan de oesterblokjes samen met 15 g fijngehakte sjalot en de zure room. Breng op smaak met peper en heel weinig zout.
5
Voeg een beetje opgevangen oestersap en wat citroensap toe aan de spinaziewaterkerscoulis. Verdeel de coulis in 2 coupes net voor het opdienen. Leg de oestermengeling erbovenop. Garneer de kroepoek met de gerookte haringkuit en de kervel. Strooi er een beetje Espelettepeper over en wat geraspte limoenschil. Schud de spuitfles goed en garneer de coupes met de espuma en voeg er de versierde kroepoek aan toe. Meteen opdienen.
1
Voor de citroengelei: voeg de volgende ingrediënten samen in een steelpan: 1 ½ el citroensap, 1 kl Eau de Villée, 1 el suikersiroop en de agar-agar. Breng aan de kook en laat 1 min koken terwijl je goed roert. Giet een laag van 0,5 cm dik op een bord en laat opstijven in de koelkast.
2
Laat ondertussen de gelatine in koud water weken. Hak de sjalot fijn en gooi 10 g ervan in een steelpan (houd de rest opzij voor later), voeg de witte wijn toe en 2 el verse room. Breng aan de kook en laat de mengeling een beetje inkoken. Voeg het halve blad gelatine toe en laat het smelten. Voeg de gekookte en gehakte spinazie en waterkers toe. Mix het geheel fijn. Breng op smaak met zout, peper en komijn. Laat afkoelen.
3
Verwarm lichtjes 1 ½ el verse room in een steelpan en laat er het overblijvende uitgelekte blad gelatine in smelten. Laat afkoelen. Meng de volgende ingrediënten al roerend in een kom: de gin, 2 el suikersiroop, 4 ½ el citroensap, de eiwitten en 5 el water. Voeg de afgekoelde room toe. Giet de mengeling in een spuitfles en voeg 2 gaspatronen toe. Schud goed en zet de fles in de koelkast.
4
Open de oesters en laat ze in een vergiet boven een kom uitdruipen. Snijd de oestervrucht in blokjes van 1 cm. Snijd de opgesteven citroengelei in blokjes van 0,5 cm en voeg ze toe aan de oesterblokjes samen met 15 g fijngehakte sjalot en de zure room. Breng op smaak met peper en heel weinig zout.
5
Voeg een beetje opgevangen oestersap en wat citroensap toe aan de spinaziewaterkerscoulis. Verdeel de coulis in 2 coupes net voor het opdienen. Leg de oestermengeling erbovenop. Garneer de kroepoek met de gerookte haringkuit en de kervel. Strooi er een beetje Espelettepeper over en wat geraspte limoenschil. Schud de spuitfles goed en garneer de coupes met de espuma en voeg er de versierde kroepoek aan toe. Meteen opdienen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Eau de Villée
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

gaspatroon
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Garnalenchips
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Cocktail | Gin | Gimlet
Tails Cocktail | Gin | Gimlet
50 cl
1+1 gratis
17
69
Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
1
09
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
100 gr
Bio
    2
    19
    Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    Vahiné Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    2
    29
    Room 20%
    Delhaize Room 20%
    25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    94
    Montinho Sao Miguel Wit
    Montinho Sao Miguel Montinho Sao Miguel Wit
    75 cl
    2+1 gratis
    4
    99
    Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
    Vahiné Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
    8 gr
    5
    39
    Suikerriet | Vloeibaar
    Delhaize Suikerriet | Vloeibaar
    70 cl
    3
    25
    Room | Zuur | Isigny
    Taste of Inspirations Room | Zuur | Isigny
    20 cl
    2
    25
    Kervel
    Delhaize Kervel
    100 gr
    2
    39
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    12 oesters | Fine | Normandië | N°3
    Delhaize 12 oesters | Fine | Normandië | N°3
    2 × 900 gr
    17
    98

    Reeds in je keuken

    Citroensap | Vitamin C
    Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    1
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €84,20