Recept zoekresultatenOesters ‘Bloody Mary’
Delhaize logo
  • Oesters ‘Bloody Mary’

Oesters ‘Bloody Mary’

Oesters ‘Bloody Mary’
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 cl vodka
  • 6 cl tomatensap
  • 1 el citroensap
  • Tabasco
  • 8 oesters (bv. creuse nr. 3)
  • Engelse saus (Worcestershire sauce)
  • selderzout
  • ijsblokjes of ijsschilfers (crushed ice)
  • 6 cl vodka
  • 6 cl tomatensap
  • 1 el citroensap
  • Tabasco
  • 8 oesters (bv. creuse nr. 3)
  • Engelse saus (Worcestershire sauce)
  • selderzout
  • ijsblokjes of ijsschilfers (crushed ice)

Begin met koken

1
Open de oesters voorzichtig en schraap ze los. (Of koop ze geopend.) Bewaar de delicate zeevruchten op ijs.
2
Meng en/of mix de vodka, het tomatensap en het citroensap.
3
Kruid de bloody mary-mix met Engelse saus, wat hete tabasco (naar smaak) en een bescheiden snuif selderzout. Beperk de hoeveelheid zout. De oesters smaken van nature zilt.
4
Pluk takjes jong en zacht selderloof uit het hart van een groene selder.
5
Lepel - vlak voor het serveren - over elke oester een beetje van de bloody mary-mix. Werk elke schelp af met een blaadje jong selderloof.
1
Open de oesters voorzichtig en schraap ze los. (Of koop ze geopend.) Bewaar de delicate zeevruchten op ijs.
2
Meng en/of mix de vodka, het tomatensap en het citroensap.
3
Kruid de bloody mary-mix met Engelse saus, wat hete tabasco (naar smaak) en een bescheiden snuif selderzout. Beperk de hoeveelheid zout. De oesters smaken van nature zilt.
4
Pluk takjes jong en zacht selderloof uit het hart van een groene selder.
5
Lepel - vlak voor het serveren - over elke oester een beetje van de bloody mary-mix. Werk elke schelp af met een blaadje jong selderloof.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Hapjes

Deze recepten kan je ook leuk vinden