1
Schil de nectarines, ontpit ze en snijd ze in stukken: je hebt 1 kg nodig. Voeg de suiker, de takjes tijm en het citroensap toe. Meng goed, dek af en laat minstens 4 u op een koele plaats trekken.
2
Hak de amandelen grof (verbrijzel ze niet tot poeder). Schep ze bij de nectarines en warm het geheel op in een grote kookpot met dikke bodem, op een vrij hoog vuur (maar niet op het maximum). Reken 15 min. kooktijd zodra de confituur kookt terwijl je erin roert. Verwijder het schuim en roer tijdens het koken.
3
Giet de confituur meteen in potten (die je vooraf in kokend water onderdompelt en met een propere doek droogt). Sluit de deksels (ook vooraf in kokend water ondergedompeld) en draai de potten om tot de confituur volledig is afgekoeld.
1
Schil de nectarines, ontpit ze en snijd ze in stukken: je hebt 1 kg nodig. Voeg de suiker, de takjes tijm en het citroensap toe. Meng goed, dek af en laat minstens 4 u op een koele plaats trekken.
2
Hak de amandelen grof (verbrijzel ze niet tot poeder). Schep ze bij de nectarines en warm het geheel op in een grote kookpot met dikke bodem, op een vrij hoog vuur (maar niet op het maximum). Reken 15 min. kooktijd zodra de confituur kookt terwijl je erin roert. Verwijder het schuim en roer tijdens het koken.
3
Giet de confituur meteen in potten (die je vooraf in kokend water onderdompelt en met een propere doek droogt). Sluit de deksels (ook vooraf in kokend water ondergedompeld) en draai de potten om tot de confituur volledig is afgekoeld.