1
Maak de marinade: meng de ingrediënten met 150 g water. Roeg het goed door, zodat alles oplost. Leg er de in 4 stukken gesneden kabeljauw in en laat gedurende 1 u marineren.
2
Maak de ravioli: snijd de komkommer en de appel in brunoise. Meng het met de wakame, het limoensap en een beetje geraspte limoenzeste, de sojasaus, een paar druppels sesamolie en de 2 soorten sesamzaadjes (gril de witte sesamzaadjes kort indien nodig). Snijd de knolselder in fijne sneetjes met de mandoline. Snijd ze met behulp van een koekjesvormpje in cirkels van 10 cm doorsnede. Garneer 4 cirkels met 3 bloemblaadjes en een beetje wakamevulling. Vouw ze dicht als halve maantjes. Vul daarna nog 4 andere cirkels met een beetje vulling en sluit ze als pakketjes, met 3 vingers.
3
Meng alle ingrediënten voor de miso.
4
Maak de emulsie: warm de vloeistoffen in een pannetje op met 50 g water en breng tot het kookpunt. Haal het van het vuur en laat er de in julienne gesneden gember gedurende 10 min. in trekken. Doe het mengsel door een zeef. Verwarm voor het opdienen de saus opnieuw en monteer ze met blokjes koude boter.
5
Bak de kabeljauw langs 2 kanten in rijstolie en met een beetje szechuanpeper. Doe de miso op de border en brand hem aan met een keukenbrander. Leg daarop de gebakken kabeljauw en de knolselderravioli. Werk af met een beetje van de emulsie en serveer.
1
Maak de marinade: meng de ingrediënten met 150 g water. Roeg het goed door, zodat alles oplost. Leg er de in 4 stukken gesneden kabeljauw in en laat gedurende 1 u marineren.
2
Maak de ravioli: snijd de komkommer en de appel in brunoise. Meng het met de wakame, het limoensap en een beetje geraspte limoenzeste, de sojasaus, een paar druppels sesamolie en de 2 soorten sesamzaadjes (gril de witte sesamzaadjes kort indien nodig). Snijd de knolselder in fijne sneetjes met de mandoline. Snijd ze met behulp van een koekjesvormpje in cirkels van 10 cm doorsnede. Garneer 4 cirkels met 3 bloemblaadjes en een beetje wakamevulling. Vouw ze dicht als halve maantjes. Vul daarna nog 4 andere cirkels met een beetje vulling en sluit ze als pakketjes, met 3 vingers.
3
Meng alle ingrediënten voor de miso.
4
Maak de emulsie: warm de vloeistoffen in een pannetje op met 50 g water en breng tot het kookpunt. Haal het van het vuur en laat er de in julienne gesneden gember gedurende 10 min. in trekken. Doe het mengsel door een zeef. Verwarm voor het opdienen de saus opnieuw en monteer ze met blokjes koude boter.
5
Bak de kabeljauw langs 2 kanten in rijstolie en met een beetje szechuanpeper. Doe de miso op de border en brand hem aan met een keukenbrander. Leg daarop de gebakken kabeljauw en de knolselderravioli. Werk af met een beetje van de emulsie en serveer.