Recept zoekresultatenMinigroenten met trio van hummus
Delhaize logo
  • Minigroenten met trio van hummus

Minigroenten met trio van hummus

Minigroenten met trio van hummus
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 110 g groene-aspergepunten
  • 200 g mini rode bieten
  • 200 g minirapen
  • 200 g miniwortelen
  • 4 minibloemkolen
  • 4 miniromanesco’s
  • 2 kleine zoete aardappelen (voor de hummus van zoete aardappel en mango)
  • 1/2 mango (voor de hummus van zoete aardappel en mango)
  • 5 cl zonnebloemolie (voor de hummus van zoete aardappel en mango)
  • 1 rode peper (voor de hummus van zoete aardappel en mango)
  • peper en zout (voor de hummus van zoete aardappel en mango)
  • 400 g wortelen (voor de wortelhummus)
  • 1 dl zonnebloemolie (voor de wortelhummus)
  • 1/2 bussel koriander (voor de wortelhummus)
  • 1/2 kl komijnpoeder (voor de wortelhummus)
  • peper en zout (voor de wortelhummus)
  • 1 citroen (voor de hummus van witte bonen)
  • 1 blikje witte reuzenbonnen (voor de hummus van witte bonen)
  • 5 cl zonnebloemolie (voor de hummus van witte bonen)
  • 6 feuilles salieblaadjes (voor de hummus van witte bonen)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de hummus van witte bonen)
  • peper en zout (voor de hummus van witte bonen)
  • 110 g groene-aspergepunten
  • 200 g mini rode bieten
  • 200 g minirapen
  • 200 g miniwortelen
  • 4 minibloemkolen
  • 4 miniromanesco’s
  • 2 kleine zoete aardappelen (voor de hummus van zoete aardappel en mango)
  • 1/2 mango (voor de hummus van zoete aardappel en mango)
  • 5 cl zonnebloemolie (voor de hummus van zoete aardappel en mango)
  • 1 rode peper (voor de hummus van zoete aardappel en mango)
  • peper en zout (voor de hummus van zoete aardappel en mango)
  • 400 g wortelen (voor de wortelhummus)
  • 1 dl zonnebloemolie (voor de wortelhummus)
  • 1/2 bussel koriander (voor de wortelhummus)
  • 1/2 kl komijnpoeder (voor de wortelhummus)

Begin met koken

: 1 u.
1
Maak de hummus van zoete aardappelen en mango: verwarm de oven voor op 180°C. Prik de zoete aardappelen in en laat ze 40 min in de oven braden. Laat ze lichtjes afkoelen. Schil de aardappelen en snijd het vruchtvlees in stukken. Mix ze in de beker van de mixer met het vruchtvlees van de mango, de olie, de ontpitte en gehakte rode peper (gebruik naar eigen smaak de hele peper of een deel ervan), peper en zout, tot een homogene hummus.
2
Maak de wortelhummus: schil de wortelen, snijd ze in schijfjes en kook ze 20 min in kokend water. Giet ze af en laat ze lauw worden. Mix de wortelen met de olie, de koriander, de komijn, peper en zout tot een gladde textuur.
3
Maak de hummus van witte bonen: laat de witte bonen uitlekken en mix ze naar eigen smaak met citroensap, de olie, de gehakte salieblaadjes, het geperste teentje knoflook, peper en zout tot een smeuïge puree.
4
Snijd de miniromanesco’s in 4. Dompel ze met de minirapen en de aspergepunten in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 2 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt en laat de groenten daarna meteen in ijskoud water schrikken. Kook de rode bietjes apart op dezelfde manier. Snijd de minibloemkolen en borstel de miniwortelen schoon, maar kook ze niet.
5
Serveer de minigroenten bij het aperitief met de 3 soorten hummus.
1
Maak de hummus van zoete aardappelen en mango: verwarm de oven voor op 180°C. Prik de zoete aardappelen in en laat ze 40 min in de oven braden. Laat ze lichtjes afkoelen. Schil de aardappelen en snijd het vruchtvlees in stukken. Mix ze in de beker van de mixer met het vruchtvlees van de mango, de olie, de ontpitte en gehakte rode peper (gebruik naar eigen smaak de hele peper of een deel ervan), peper en zout, tot een homogene hummus.
2
Maak de wortelhummus: schil de wortelen, snijd ze in schijfjes en kook ze 20 min in kokend water. Giet ze af en laat ze lauw worden. Mix de wortelen met de olie, de koriander, de komijn, peper en zout tot een gladde textuur.
3
Maak de hummus van witte bonen: laat de witte bonen uitlekken en mix ze naar eigen smaak met citroensap, de olie, de gehakte salieblaadjes, het geperste teentje knoflook, peper en zout tot een smeuïge puree.
4
Snijd de miniromanesco’s in 4. Dompel ze met de minirapen en de aspergepunten in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 2 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt en laat de groenten daarna meteen in ijskoud water schrikken. Kook de rode bietjes apart op dezelfde manier. Snijd de minibloemkolen en borstel de miniwortelen schoon, maar kook ze niet.
5
Serveer de minigroenten bij het aperitief met de 3 soorten hummus.
Nutritionele informatie
Energie: 352 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Aperitief
Lente,Zomer
Hapjes

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Wortel
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Romanesco kool
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
1 st
Bio
    1
    65
    Rapen | Bot | Verpakt
    Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
    1 st
    1
    99
    Aubergine | Bio
    Delhaize Aubergine | Bio
    1 st
    Bio
      1
      79
      Zoete | Aardappelen
      Delhaize Zoete | Aardappelen
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      3
      15
      Mango
      Delhaize Mango
      350 gr
      4
      50
      Zonnebloemolie | Bio
      Delhaize Zonnebloemolie | Bio
      50 cl
      Bio
        3
        39
        Kruiden | Peper | Mix
        Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
        41 gr
        2de tegen -40%
        4
        29
        Wortelen | Bos | Verpakt
        Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
        1 st
        2
        19
        Kruiden | Koriander | Blaadjes
        Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
        10 gr
        2de tegen -40%
        2
        95
        Kruiden | Komijn
        Santa Maria Kruiden | Komijn
        33 gr
        2de tegen -40%
        3
        49
        Kruiden | Peper | Mix
        Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
        41 gr
        2de tegen -40%
        4
        29
        Citroen | 1 st
        Delhaize Citroen | 1 st
        1 st
        0
        69
        Bonen | Witte | Tomatensaus
        Delhaize Bonen | Witte | Tomatensaus
        700 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        1
        85
        Kruiden | Salie
        Santa Maria Kruiden | Salie
        2 × 11 gr
        2de tegen -40%
        2
        95
        Lookbol | Netje
        Delhaize Lookbol | Netje
        75 gr
        1
        79
        Kruiden | Peper | Mix
        Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
        41 gr
        2de tegen -40%
        4
        29
        Totaal:
        €52,69

        Deze recepten kan je ook leuk vinden