1
Maak de hummus van zoete aardappelen en mango: verwarm de oven voor op 180°C. Prik de zoete aardappelen in en laat ze 40 min in de oven braden. Laat ze lichtjes afkoelen. Schil de aardappelen en snijd het vruchtvlees in stukken. Mix ze in de beker van de mixer met het vruchtvlees van de mango, de olie, de ontpitte en gehakte rode peper (gebruik naar eigen smaak de hele peper of een deel ervan), peper en zout, tot een homogene hummus.
2
Maak de wortelhummus: schil de wortelen, snijd ze in schijfjes en kook ze 20 min in kokend water. Giet ze af en laat ze lauw worden. Mix de wortelen met de olie, de koriander, de komijn, peper en zout tot een gladde textuur.
3
Maak de hummus van witte bonen: laat de witte bonen uitlekken en mix ze naar eigen smaak met citroensap, de olie, de gehakte salieblaadjes, het geperste teentje knoflook, peper en zout tot een smeuïge puree.
4
Snijd de miniromanesco’s in 4. Dompel ze met de minirapen en de aspergepunten in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 2 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt en laat de groenten daarna meteen in ijskoud water schrikken. Kook de rode bietjes apart op dezelfde manier. Snijd de minibloemkolen en borstel de miniwortelen schoon, maar kook ze niet.
5
Serveer de minigroenten bij het aperitief met de 3 soorten hummus.
1
Maak de hummus van zoete aardappelen en mango: verwarm de oven voor op 180°C. Prik de zoete aardappelen in en laat ze 40 min in de oven braden. Laat ze lichtjes afkoelen. Schil de aardappelen en snijd het vruchtvlees in stukken. Mix ze in de beker van de mixer met het vruchtvlees van de mango, de olie, de ontpitte en gehakte rode peper (gebruik naar eigen smaak de hele peper of een deel ervan), peper en zout, tot een homogene hummus.
2
Maak de wortelhummus: schil de wortelen, snijd ze in schijfjes en kook ze 20 min in kokend water. Giet ze af en laat ze lauw worden. Mix de wortelen met de olie, de koriander, de komijn, peper en zout tot een gladde textuur.
3
Maak de hummus van witte bonen: laat de witte bonen uitlekken en mix ze naar eigen smaak met citroensap, de olie, de gehakte salieblaadjes, het geperste teentje knoflook, peper en zout tot een smeuïge puree.
4
Snijd de miniromanesco’s in 4. Dompel ze met de minirapen en de aspergepunten in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 2 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt en laat de groenten daarna meteen in ijskoud water schrikken. Kook de rode bietjes apart op dezelfde manier. Snijd de minibloemkolen en borstel de miniwortelen schoon, maar kook ze niet.
5
Serveer de minigroenten bij het aperitief met de 3 soorten hummus.