Recept zoekresultatenMillefeuille chocolade-framboos
Delhaize logo
  • Millefeuille chocolade-framboos
    C

Millefeuille chocolade-framboos

Millefeuille chocolade-framboosC
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 40 g boter
  • 250 g (diepgevroren) frambozen
  • 4 vellen filodeeg
  • 3 theelepels gearomatiseerde suiker met citroen
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 12 kleine meringues
  • 50 g pure chocolade
  • 40 g boter
  • 250 g (diepgevroren) frambozen
  • 4 vellen filodeeg
  • 3 theelepels gearomatiseerde suiker met citroen
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 12 kleine meringues
  • 50 g pure chocolade

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C – gas 6.
2
Rasp de chocolade.
3
Strijk 1 vel filodeeg in met gesmolten boter. Bestrooi met geraspte chocolade. Leg daarop een vel filodeeg dat beboterd is aan beide kanten. Bestrooi met geraspte chocolade. Snij in zes gelijke vierkanten.
4
Herhaal met de andere vellen filodeeg, zodat je 24 vierkanten krijgt. Leg de stukken deeg op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Zet 10 min. in de oven of tot het deeg goudgeel is. Laat afkoelen uit de oven.
5
Meng de yoghurt snel met 8 grof verkruimelde meringues en 1 eetlepel gearomatiseerde suiker met citroen. Voeg de ontdooide frambozen toe en meng snel.
6
Leg net voor het serveren een filovierkant op elk bord, doe er wat frambozencrème op met een spuitzak. Bedek met een filovierkant en wat frambozenyoghurt.
7
Dek af met een filovierkant en doe hetzelfde met de overige ingrediënten. Versier de borden met stukken meringue en gearomatiseerde suiker met citroen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C – gas 6.
2
Rasp de chocolade.
3
Strijk 1 vel filodeeg in met gesmolten boter. Bestrooi met geraspte chocolade. Leg daarop een vel filodeeg dat beboterd is aan beide kanten. Bestrooi met geraspte chocolade. Snij in zes gelijke vierkanten.
4
Herhaal met de andere vellen filodeeg, zodat je 24 vierkanten krijgt. Leg de stukken deeg op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Zet 10 min. in de oven of tot het deeg goudgeel is. Laat afkoelen uit de oven.
5
Meng de yoghurt snel met 8 grof verkruimelde meringues en 1 eetlepel gearomatiseerde suiker met citroen. Voeg de ontdooide frambozen toe en meng snel.
6
Leg net voor het serveren een filovierkant op elk bord, doe er wat frambozencrème op met een spuitzak. Bedek met een filovierkant en wat frambozenyoghurt.
7
Dek af met een filovierkant en doe hetzelfde met de overige ingrediënten. Versier de borden met stukken meringue en gearomatiseerde suiker met citroen.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 682; energie (kCal): 164; vetten (g): 11,4; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 11,3; suikers (g): 9,6; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 318,82
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 682; energie (kCal): 164; vetten (g): 11,4; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 11,3; suikers (g): 9,6; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 318,82
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Frambozen
Delhaize Frambozen
2 × 125 gr
2
99
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Yoghurt | Lactose vrij | Griekse stijl
Arla Yoghurt | Lactose vrij | Griekse stijl
450 gr
2
79
Meringues | Wit
Hamlet Meringues | Wit
5 × 100 gr
2
39
Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet
Lindt Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet
50 gr
3
35

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50% Online
2
39
Totaal:
€24,82

Deze recepten kan je ook leuk vinden