Delhaize logo
  • Mikado Blinis

Mikado Blinis

Mikado Blinis
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 afgestreken eetlepel droge gist Bruggeman
  • 85 g bloem
  • 30 g boekweitmeel
  • 15 g boter + voor het bakken
  • 15 g cacaopoeder
  • zout
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 1 griessuiker "365"
  • 16 cl lauwe volle melk "365"
  • poedersuiker
  • 100 g pure dessertchocolade in stukjes gebroken (of Callets)
  • 15 cl room
  • vanilleijs
  • 1 afgestreken eetlepel droge gist Bruggeman
  • 85 g bloem
  • 30 g boekweitmeel
  • 15 g boter + voor het bakken
  • 15 g cacaopoeder
  • zout
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 1 griessuiker "365"
  • 16 cl lauwe volle melk "365"
  • poedersuiker
  • 100 g pure dessertchocolade in stukjes gebroken (of Callets)
  • 15 cl room
  • vanilleijs

Begin met koken

1
Los de gist op in een tas met wat lauwe melk.
2
Doe de 2 soorten bloem en het cacaopoeder in een kom. Giet er de rest van de lauwe melk bij en 5 cl room en meng met de garde tot een glad deeg. Voeg de eierdooier toe (hou het eiwit apart), de suiker en de opgeloste gist. Meng, dek af met een keukendoek en laat 1 uur op een warme plaats rijzen.
3
Voeg 15 g gesmolten boter en het stijfgeklopte eiwit met het zout toe. Meng, dek af en zet nog 30 min. weg.
4
Smelt een nootje boter in een koekenpan voor blini’s (14 cm diameter). Schep er een pollepel beslag in en bak 3 min. op zacht vuur tot wanneer er kleine gaatjes zichtbaar zijn. Draai de blini om en bak nog 2 min. Bak op deze manier 4 blini’s.
5
Saus: breng, net voor het opdienen, 10 cl room in een kleine steelpan aan de kook. Haal van het vuur, voeg de chocolade toe, laat 1 min. rusten en meng met de garde.
6
Dien de met poedersuiker bestrooide blini’s warm op met een bolletje vanille-ijs en de chocoladesaus.
1
Los de gist op in een tas met wat lauwe melk.
2
Doe de 2 soorten bloem en het cacaopoeder in een kom. Giet er de rest van de lauwe melk bij en 5 cl room en meng met de garde tot een glad deeg. Voeg de eierdooier toe (hou het eiwit apart), de suiker en de opgeloste gist. Meng, dek af met een keukendoek en laat 1 uur op een warme plaats rijzen.
3
Voeg 15 g gesmolten boter en het stijfgeklopte eiwit met het zout toe. Meng, dek af en zet nog 30 min. weg.
4
Smelt een nootje boter in een koekenpan voor blini’s (14 cm diameter). Schep er een pollepel beslag in en bak 3 min. op zacht vuur tot wanneer er kleine gaatjes zichtbaar zijn. Draai de blini om en bak nog 2 min. Bak op deze manier 4 blini’s.
5
Saus: breng, net voor het opdienen, 10 cl room in een kleine steelpan aan de kook. Haal van het vuur, voeg de chocolade toe, laat 1 min. rusten en meng met de garde.
6
Dien de met poedersuiker bestrooide blini’s warm op met een bolletje vanille-ijs en de chocoladesaus.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sinterklaas
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bakkersgist
Bruggeman Bakkersgist
42 gr
0
29
Bloem | Boekweitmeel | Bio
Delhaize Bloem | Boekweitmeel | Bio
1 kg
Bio
    6
    15
    Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium
    Delhaize Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium
    200 gr
    Bio
      3
      55
      Suiker | Fijn | Kristal
      Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
      1 kg
      0
      75
      Melk | Verse | Volle | Bio
      Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
      1 l
      Bio
        2
        05
        Bloemsuiker
        Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
        250 gr
        0
        79
        Pure Chocolade | Tanzania | 72%
        Delicata Pure Chocolade | Tanzania | 72%
        100 gr
        2de tegen -50%
        2
        09
        Room | Zuur | 15 % V.G.
        Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
        200 gr
        1
        15
        Ijs | Vanille
        Ola Ijs | Vanille
        90 cl
        1+1 gratis
        • frozen.external.af58c8a6.svg
        4
        99

        Reeds in je keuken

        Tarwebloem
        Delhaize Tarwebloem
        1 kg
        0
        35
        Boter | Gezouten
        Paysan Breton Boter | Gezouten
        125 gr
        2
        59
        Zeezout | Fijn | Jodium
        Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
        125 gr
        0
        69
        Eieren | Bruine | Medium
        Delhaize Eieren | Bruine | Medium
        4 st
        1
        69
        Totaal:
        €21,81