⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMarokkaanse lamsballetjes
Delhaize logo
  • Marokkaanse lamsballetjes

Marokkaanse lamsballetjes

Marokkaanse lamsballetjes
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g kerstomaatjes
  • 600 g lamsgehakt
  • 150 g pikante groene olijven
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuifje ‘American Cajun’-kruiden
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 el 'Tajine Mix'-kruiden Market Fresh
  • 1 citroen
  • peper
  • 200 g kerstomaatjes
  • 600 g lamsgehakt
  • 150 g pikante groene olijven
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuifje ‘American Cajun’-kruiden
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 el 'Tajine Mix'-kruiden Market Fresh
  • 1 citroen
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Hak de helft van de olijven grof en voeg ze toe aan het lamsgehakt. Pers 1/2 van de knoflook, hak de blad-peterselie fijn en voeg toe aan het mengsel. Voeg ook de ‘American Cajun’- kruiden en 2/3 van de ‘Tajine Mix’-kruiden toe. Kruid bij met peper en zout. Meng goed en maak er balletjes van.
3
Snijd de citroen in partjes en de kerstomaatjes in 2.
4
Verhit de olijfolie in een pan of in de tajine en schroei de balletjes dicht. Voeg de kerstomaatjes, de citroenpartjes en de rest van de olijven toe, net als het andere geperste teentje knoflook en 1/3 van de ‘Tajine Mix’-kruiden.
5
Zet een deksel op de pan, schuif in de oven en laat nog ± 20 min. garen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Hak de helft van de olijven grof en voeg ze toe aan het lamsgehakt. Pers 1/2 van de knoflook, hak de blad-peterselie fijn en voeg toe aan het mengsel. Voeg ook de ‘American Cajun’- kruiden en 2/3 van de ‘Tajine Mix’-kruiden toe. Kruid bij met peper en zout. Meng goed en maak er balletjes van.
3
Snijd de citroen in partjes en de kerstomaatjes in 2.
4
Verhit de olijfolie in een pan of in de tajine en schroei de balletjes dicht. Voeg de kerstomaatjes, de citroenpartjes en de rest van de olijven toe, net als het andere geperste teentje knoflook en 1/3 van de ‘Tajine Mix’-kruiden.
5
Zet een deksel op de pan, schuif in de oven en laat nog ± 20 min. garen.
Nutritionele informatie
Energie: 521 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cajun
1 snuifje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

tajine kruiden
1.5 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
schenkel | Lam | Celtic
Delhaize schenkel | Lam | Celtic
2 × +/- 550 gr
+/-€
10
44
Olijven | Groen | Ontpit
Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
2 × 130 gr
2
59
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€30,23