Recept zoekresultatenMangosalsa met vanille-ijs en homemade dulce de leche
Delhaize logo
  • Mangosalsa met vanille-ijs en homemade dulce de leche
    C

Mangosalsa met vanille-ijs en homemade dulce de leche

Mangosalsa met vanille-ijs en homemade dulce de lecheC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 rode peper
  • 2 mango's
  • 2 biolimoenen
  • 4 takjes munt
  • 60 g pecannoten
  • 7,5 dl vanille-ijs
  • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (397 g per blikje)
  • 6 kl olijfolie
  • fleur de sel
  • 1 rode peper
  • 2 mango's
  • 2 biolimoenen
  • 4 takjes munt
  • 60 g pecannoten
  • 7,5 dl vanille-ijs
  • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (397 g per blikje)
  • 6 kl olijfolie
  • fleur de sel

Begin met koken

: 15 min. (+ 3u kooktijd + 1u afkoeltijd)
1
Zet het blik gecondenseerde melk rechtop in een kookpot en overgiet het volledig met lauw water (minstens tot 5 cm boven het blik). Breng aan de kook en laat 3 u pruttelen. Draai het blik intussen om de 30 min. om en voeg indien nodig water toe, zodat het blik de hele tijd volledig ondergedompeld blijft. Haal het blik met een tang of een schuimspaan uit de kookpot, laat het op/tot kamertemperatuur afkoelen en open het pas daarna.
2
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in een slakom, met de geraspte zeste en het sap van de limoenen. Voeg de ontpitte en fijngesnipperde rode peper toe, samen met de fijngehakte blaadjes van 2 munttakjes. Hak de pecannoten, houd de helft apart en schep de rest in de salade. Dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
3
Verdeel de mangosalade over de borden. Schep in elk bord 1 bol vanille-ijs, besprenkel met 1 kl olijfolie en werk af met beetje dulce de leche. Bestrooi met een snufje fleur de sel en met de rest van de gehakte muntblaadjes en pecannoten. Dien meteen op.
4
Tip: Bewaar de rest van de dulce de leche in een klein bokaaltje, in de koelkast. Warm hem lichtjes op als hij door de koude wat gestold is, zo wordt hij zachter. Maak je dit dessert niet voor kids? Geef je dulce de leche extra smaak met een scheutje rum!
1
Zet het blik gecondenseerde melk rechtop in een kookpot en overgiet het volledig met lauw water (minstens tot 5 cm boven het blik). Breng aan de kook en laat 3 u pruttelen. Draai het blik intussen om de 30 min. om en voeg indien nodig water toe, zodat het blik de hele tijd volledig ondergedompeld blijft. Haal het blik met een tang of een schuimspaan uit de kookpot, laat het op/tot kamertemperatuur afkoelen en open het pas daarna.
2
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in een slakom, met de geraspte zeste en het sap van de limoenen. Voeg de ontpitte en fijngesnipperde rode peper toe, samen met de fijngehakte blaadjes van 2 munttakjes. Hak de pecannoten, houd de helft apart en schep de rest in de salade. Dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
3
Verdeel de mangosalade over de borden. Schep in elk bord 1 bol vanille-ijs, besprenkel met 1 kl olijfolie en werk af met beetje dulce de leche. Bestrooi met een snufje fleur de sel en met de rest van de gehakte muntblaadjes en pecannoten. Dien meteen op.
4
Tip: Bewaar de rest van de dulce de leche in een klein bokaaltje, in de koelkast. Warm hem lichtjes op als hij door de koude wat gestold is, zo wordt hij zachter. Maak je dit dessert niet voor kids? Geef je dulce de leche extra smaak met een scheutje rum!
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 178 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 18,9 g - Vezels: 3,3 g - Eiwitten: 3,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 178 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 18,9 g - Vezels: 3,3 g - Eiwitten: 3,3 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Mango
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
49
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Noten | Pecan
Delhaize Noten | Pecan
150 gr
4
19
Roomijs | Vanille
Delhaize Roomijs | Vanille
1 l
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
79
Koffiemelk | Halfvol
Delhaize Koffiemelk | Halfvol
18,6 cl
0
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Totaal:
€18,90

Deze recepten kan je ook leuk vinden