1
Zet het blik gecondenseerde melk rechtop in een kookpot en overgiet het volledig met lauw water (minstens tot 5 cm boven het blik). Breng aan de kook en laat 3 u pruttelen. Draai het blik intussen om de 30 min. om en voeg indien nodig water toe, zodat het blik de hele tijd volledig ondergedompeld blijft. Haal het blik met een tang of een schuimspaan uit de kookpot, laat het op/tot kamertemperatuur afkoelen en open het pas daarna.
2
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in een slakom, met de geraspte zeste en het sap van de limoenen. Voeg de ontpitte en fijngesnipperde rode peper toe, samen met de fijngehakte blaadjes van 2 munttakjes. Hak de pecannoten, houd de helft apart en schep de rest in de salade. Dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
3
Verdeel de mangosalade over de borden. Schep in elk bord 1 bol vanille-ijs, besprenkel met 1 kl olijfolie en werk af met beetje dulce de leche. Bestrooi met een snufje fleur de sel en met de rest van de gehakte muntblaadjes en pecannoten. Dien meteen op.
4
Tip: Bewaar de rest van de dulce de leche in een klein bokaaltje, in de koelkast. Warm hem lichtjes op als hij door de koude wat gestold is, zo wordt hij zachter. Maak je dit dessert niet voor kids? Geef je dulce de leche extra smaak met een scheutje rum!
1
Zet het blik gecondenseerde melk rechtop in een kookpot en overgiet het volledig met lauw water (minstens tot 5 cm boven het blik). Breng aan de kook en laat 3 u pruttelen. Draai het blik intussen om de 30 min. om en voeg indien nodig water toe, zodat het blik de hele tijd volledig ondergedompeld blijft. Haal het blik met een tang of een schuimspaan uit de kookpot, laat het op/tot kamertemperatuur afkoelen en open het pas daarna.
2
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in een slakom, met de geraspte zeste en het sap van de limoenen. Voeg de ontpitte en fijngesnipperde rode peper toe, samen met de fijngehakte blaadjes van 2 munttakjes. Hak de pecannoten, houd de helft apart en schep de rest in de salade. Dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
3
Verdeel de mangosalade over de borden. Schep in elk bord 1 bol vanille-ijs, besprenkel met 1 kl olijfolie en werk af met beetje dulce de leche. Bestrooi met een snufje fleur de sel en met de rest van de gehakte muntblaadjes en pecannoten. Dien meteen op.
4
Tip: Bewaar de rest van de dulce de leche in een klein bokaaltje, in de koelkast. Warm hem lichtjes op als hij door de koude wat gestold is, zo wordt hij zachter. Maak je dit dessert niet voor kids? Geef je dulce de leche extra smaak met een scheutje rum!