Delhaize logo

Maki met zalm

Maki met zalm
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 20 g lompviseieren
  • 1/2 komkommer
  • rijstazijn
  • norivellen
  • sojasaus
  • 200 g sushirijst met ronde korrel
  • 100 g zalmhartfilets
  • wasabipasta
  • 20 g lompviseieren
  • 1/2 komkommer
  • rijstazijn
  • norivellen
  • sojasaus
  • 200 g sushirijst met ronde korrel
  • 100 g zalmhartfilets
  • wasabipasta

Begin met koken

1
Doe de sushirijst in een puntzeef en was onder stromend water. Spoel grondig af. Doe de rijst in een kookpan met een scheutje rijstazijn en laat koken tot hij 'al dente' is. Laat afkoelen.
2
Was de komkommer. Verwijder de uiteinden en snij in staafjes.
3
Snij de zalm in plakjes van ongeveer 5 mm dik.
4
Leg een noriblad op een klein 'matje'. Doe een beetje rijst over de volledige lengte van het noriblad over zo'n 5 cm. Leg er vervolgens een schepje wasabipasta bovenop met je vingertop. Bedek met komkommerstaafjes, zalm en lompeieren. Rol dicht met behulp van het 'matje' en druk goed aan. Rol het noriblad verder op en blijf aandrukken tot je een stevig rolletje krijgt.
5
Zet enkele minuten in de koelkast. Snij vervolgens in schijfjes van ongeveer 3 cm dik.
6
Dien heel koud op met sojasaus en wasabipasta.
1
Doe de sushirijst in een puntzeef en was onder stromend water. Spoel grondig af. Doe de rijst in een kookpan met een scheutje rijstazijn en laat koken tot hij 'al dente' is. Laat afkoelen.
2
Was de komkommer. Verwijder de uiteinden en snij in staafjes.
3
Snij de zalm in plakjes van ongeveer 5 mm dik.
4
Leg een noriblad op een klein 'matje'. Doe een beetje rijst over de volledige lengte van het noriblad over zo'n 5 cm. Leg er vervolgens een schepje wasabipasta bovenop met je vingertop. Bedek met komkommerstaafjes, zalm en lompeieren. Rol dicht met behulp van het 'matje' en druk goed aan. Rol het noriblad verder op en blijf aandrukken tot je een stevig rolletje krijgt.
5
Zet enkele minuten in de koelkast. Snij vervolgens in schijfjes van ongeveer 3 cm dik.
6
Dien heel koud op met sojasaus en wasabipasta.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lompviseieren | Rood
Gabriel Lompviseieren | Rood
50 gr
3
49
Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Rijstazijn
Saitaku Rijstazijn
15 cl
3
39
Saitaku | Nori | Snack
Saitaku Saitaku | Nori | Snack
10 gr
3
29
Sauce | Soja | Dark
Delhaize Sauce | Soja | Dark
20 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Rijstpap | 40M
Bosto Rijstpap | 40M
500 gr
2
85
Zalmfilet | Vel | Bio
Delhaize Zalmfilet | Vel | Bio
+/- 225 gr
2de tegen -30%
Bio
    +/-€
    8
    32
    Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    44 gr
    2de tegen -40%
    4
    25
    Totaal:
    +/-€27,77

    Deze recepten kan je ook leuk vinden