1
Doe de sushirijst in een puntzeef en was onder stromend water. Spoel grondig af. Doe de rijst in een kookpan met een scheutje rijstazijn en laat koken tot hij 'al dente' is. Laat afkoelen.
2
Was de komkommer. Verwijder de uiteinden en snij in staafjes.
3
Snij de zalm in plakjes van ongeveer 5 mm dik.
4
Leg een noriblad op een klein 'matje'. Doe een beetje rijst over de volledige lengte van het noriblad over zo'n 5 cm. Leg er vervolgens een schepje wasabipasta bovenop met je vingertop. Bedek met komkommerstaafjes, zalm en lompeieren. Rol dicht met behulp van het 'matje' en druk goed aan. Rol het noriblad verder op en blijf aandrukken tot je een stevig rolletje krijgt.
5
Zet enkele minuten in de koelkast. Snij vervolgens in schijfjes van ongeveer 3 cm dik.
6
Dien heel koud op met sojasaus en wasabipasta.
1
Doe de sushirijst in een puntzeef en was onder stromend water. Spoel grondig af. Doe de rijst in een kookpan met een scheutje rijstazijn en laat koken tot hij 'al dente' is. Laat afkoelen.
2
Was de komkommer. Verwijder de uiteinden en snij in staafjes.
3
Snij de zalm in plakjes van ongeveer 5 mm dik.
4
Leg een noriblad op een klein 'matje'. Doe een beetje rijst over de volledige lengte van het noriblad over zo'n 5 cm. Leg er vervolgens een schepje wasabipasta bovenop met je vingertop. Bedek met komkommerstaafjes, zalm en lompeieren. Rol dicht met behulp van het 'matje' en druk goed aan. Rol het noriblad verder op en blijf aandrukken tot je een stevig rolletje krijgt.
5
Zet enkele minuten in de koelkast. Snij vervolgens in schijfjes van ongeveer 3 cm dik.
6
Dien heel koud op met sojasaus en wasabipasta.