Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMaatjes, aardappelsalade met tartaar en sperziebonen
Delhaize logo
  • Maatjes, aardappelsalade met tartaar en sperziebonen
    B

Maatjes, aardappelsalade met tartaar en sperziebonen

Maatjes, aardappelsalade met tartaar en sperziebonenB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 maatjes met uitjes
  • 300 g fijne groene boontjes
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 800 g krieltjes
  • 180 g volle natuuryoghurt
  • 4 el witte wijnazijn
  • 50 g kleine augurken
  • 30 g kappertjes
  • 50 g mayonaise
  • Peper
  • zout
  • 8 maatjes met uitjes
  • 300 g fijne groene boontjes
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 800 g krieltjes
  • 180 g volle natuuryoghurt
  • 4 el witte wijnazijn
  • 50 g kleine augurken
  • 30 g kappertjes
  • 50 g mayonaise
  • Peper
  • zout

Begin met koken

1
Kook of stoom de krieltjes in de schil (± 15 min, controleer zelf wanneer ze gaar zijn). Snijd ze doormidden en leg ze op een schaal met de gesneden kant naar boven. Besprenkel ze met azijn en wat zout en laat ze afkoelen.
2
Verwijder de uiteinden van de bonen en kook ze zo’n 8 min. in kokend gezouten water. Controleer af en toe of ze gaar zijn. Ze moeten ‘al dente’ blijven. Giet ze af en dompel ze onder in ijskoud water.
3
Doe de gesnipperde uien die bij de maatjes zitten in een grote kom. Voeg de yoghurt, de mayonaise, de gehakte peterselie, de augurken en de kappertjes toe. Meng goed en kruid naar wens.
4
Giet de saus over de aardappelen en meng goed. De uitgelekte bonen kan je toevoegen of apart serveren. Kruid af naar wens en dien op met de maatjes, op kamertemperatuur.
1
Kook of stoom de krieltjes in de schil (± 15 min, controleer zelf wanneer ze gaar zijn). Snijd ze doormidden en leg ze op een schaal met de gesneden kant naar boven. Besprenkel ze met azijn en wat zout en laat ze afkoelen.
2
Verwijder de uiteinden van de bonen en kook ze zo’n 8 min. in kokend gezouten water. Controleer af en toe of ze gaar zijn. Ze moeten ‘al dente’ blijven. Giet ze af en dompel ze onder in ijskoud water.
3
Doe de gesnipperde uien die bij de maatjes zitten in een grote kom. Voeg de yoghurt, de mayonaise, de gehakte peterselie, de augurken en de kappertjes toe. Meng goed en kruid naar wens.
4
Giet de saus over de aardappelen en meng goed. De uitgelekte bonen kan je toevoegen of apart serveren. Kruid af naar wens en dien op met de maatjes, op kamertemperatuur.
Nutritionele informatie
B
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 456/109 ; Vetten (g): 5 ; Verzadigde vetzuren (g): 1 ; Koolhydraten (g): 7,9 ; Suikers (g): 1,5 ; Vezels (g): 1,8 ; Eiwitten (g): 7,3 ; Zout (g): 1,1 ; Energie (kcal per portie): 572 ; Nutri-score: B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 456/109 ; Vetten (g): 5 ; Verzadigde vetzuren (g): 1 ; Koolhydraten (g): 7,9 ; Suikers (g): 1,5 ; Vezels (g): 1,8 ; Eiwitten (g): 7,3 ; Zout (g): 1,1 ; Energie (kcal per portie): 572 ; Nutri-score: B