Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMaaltijdsalade met aardappelen en pancetta
Delhaize logo
  • Maaltijdsalade met aardappelen en pancetta

Maaltijdsalade met aardappelen en pancetta

Maaltijdsalade met aardappelen en pancetta
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g krieltjes
  • 140 g fijnproeverssla
  • 100 g pancetta (=1 pak)
  • 50 g diepgevroren erwtjes bio
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 7 dl zonnebloemolie (voor de mayonaise)
  • 30 g mosterd (voor de mayonaise)
  • 10 cl witte wijnazijn (voor de mayonaise)
  • 6 sprietjes bieslook (voor de mayonaise)
  • 500 g krieltjes
  • 140 g fijnproeverssla
  • 100 g pancetta (=1 pak)
  • 50 g diepgevroren erwtjes bio
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 7 dl zonnebloemolie (voor de mayonaise)
  • 30 g mosterd (voor de mayonaise)
  • 10 cl witte wijnazijn (voor de mayonaise)
  • 6 sprietjes bieslook (voor de mayonaise)

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 140°C. Leg de pancetta open, op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ze krokant in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
2
Kook de krieltjes in gezouten kokend water gedurende 15 minuten. Giet ze af en snijd ze in 2. Bak de stukken in een pan met de helft van de olijfolie en kruid ze met tijm, peper en fleur de sel.
3
Kook de eieren 7 minuten in kokend water, leg ze in ijswater en pel ze. Houd de eitjes apart.
4
Blancheer de erwtjes 1 minuut in gezouten kokend water en schrik ze in ijswater.
5
Maak de mayonaise: voeg 2 volledige eieren, 1 eidooier, en de rest van de ingrediënten in een maatbeker en plaats er de staafmixer in. Mix en breng geleidelijk de mixer naar boven zo bekom je een gladde mayonaise.
6
Doe de fijnproeverssla in een mengkom en breng ze op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout. Voeg er de erwtjes, de pancetta, de gebakken krieltjes en de augurken aan toe. Meng alles door elkaar en werk de salade af met de eitjes die je doormidden snijdt.
7
Serveer met mayonaise.
1
Verwarm de oven voor op 140°C. Leg de pancetta open, op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ze krokant in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
2
Kook de krieltjes in gezouten kokend water gedurende 15 minuten. Giet ze af en snijd ze in 2. Bak de stukken in een pan met de helft van de olijfolie en kruid ze met tijm, peper en fleur de sel.
3
Kook de eieren 7 minuten in kokend water, leg ze in ijswater en pel ze. Houd de eitjes apart.
4
Blancheer de erwtjes 1 minuut in gezouten kokend water en schrik ze in ijswater.
5
Maak de mayonaise: voeg 2 volledige eieren, 1 eidooier, en de rest van de ingrediënten in een maatbeker en plaats er de staafmixer in. Mix en breng geleidelijk de mixer naar boven zo bekom je een gladde mayonaise.
6
Doe de fijnproeverssla in een mengkom en breng ze op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout. Voeg er de erwtjes, de pancetta, de gebakken krieltjes en de augurken aan toe. Meng alles door elkaar en werk de salade af met de eitjes die je doormidden snijdt.
7
Serveer met mayonaise.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Krieltjes
Delhaize Krieltjes
2 × 450 gr
0
99
Trio van sla | Kluit
Delhaize Trio van sla | Kluit
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
PANCETTA
Delhaize PANCETTA
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
130 gr
1
99
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Zonnebloemolie
Vandemoortele Zonnebloemolie
1 l
3
59
Mosterd | Sterke
Amora Mosterd | Sterke
185 gr
2
25
Azijn | Witte wijn
Delhaize Azijn | Witte wijn
50 cl
1
69
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€20,98