1
Verwarm de oven voor op 140°C. Leg de pancetta open, op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ze krokant in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
2
Kook de krieltjes in gezouten kokend water gedurende 15 minuten. Giet ze af en snijd ze in 2. Bak de stukken in een pan met de helft van de olijfolie en kruid ze met tijm, peper en fleur de sel.
3
Kook de eieren 7 minuten in kokend water, leg ze in ijswater en pel ze. Houd de eitjes apart.
4
Blancheer de erwtjes 1 minuut in gezouten kokend water en schrik ze in ijswater.
5
Maak de mayonaise: voeg 2 volledige eieren, 1 eidooier, en de rest van de ingrediënten in een maatbeker en plaats er de staafmixer in. Mix en breng geleidelijk de mixer naar boven zo bekom je een gladde mayonaise.
6
Doe de fijnproeverssla in een mengkom en breng ze op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout. Voeg er de erwtjes, de pancetta, de gebakken krieltjes en de augurken aan toe. Meng alles door elkaar en werk de salade af met de eitjes die je doormidden snijdt.
1
Verwarm de oven voor op 140°C. Leg de pancetta open, op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ze krokant in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
2
Kook de krieltjes in gezouten kokend water gedurende 15 minuten. Giet ze af en snijd ze in 2. Bak de stukken in een pan met de helft van de olijfolie en kruid ze met tijm, peper en fleur de sel.
3
Kook de eieren 7 minuten in kokend water, leg ze in ijswater en pel ze. Houd de eitjes apart.
4
Blancheer de erwtjes 1 minuut in gezouten kokend water en schrik ze in ijswater.
5
Maak de mayonaise: voeg 2 volledige eieren, 1 eidooier, en de rest van de ingrediënten in een maatbeker en plaats er de staafmixer in. Mix en breng geleidelijk de mixer naar boven zo bekom je een gladde mayonaise.
6
Doe de fijnproeverssla in een mengkom en breng ze op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout. Voeg er de erwtjes, de pancetta, de gebakken krieltjes en de augurken aan toe. Meng alles door elkaar en werk de salade af met de eitjes die je doormidden snijdt.