⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLunchbox met maki’s
Delhaize logo

Lunchbox met maki’s

Lunchbox met maki’s
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 50 g sushirijst
  • 8 cl koud water
  • 2 el rijstazijn
  • 1/2 kl suiker
  • 1 feuille norivel
  • slablaadjes
  • rauwe zalm
  • 60 g edamameboontjes
  • enkele radijzen
  • datterinotomaten
  • sojasaus
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 50 g sushirijst
  • 8 cl koud water
  • 2 el rijstazijn
  • 1/2 kl suiker
  • 1 feuille norivel
  • slablaadjes
  • rauwe zalm
  • 60 g edamameboontjes
  • enkele radijzen
  • datterinotomaten
  • sojasaus
  • 1 avocado
  • 1 komkommer

Begin met koken

: 30 min.
1
Spoel de sushirijst meerdere keren tot het water helder is. Laat hem 10 min. weken in een kookpot met koud water. Zet het deksel op de pot, breng zachtjes aan de kook en kook 15 min. op een heel zacht vuurtje. Laat daarna 10 min. rusten, met het deksel.
2
Voeg rijstazijn, suiker en een beetje zout toe. Meng, verdeel de rijst over een grote schaal en laat afkoelen.
3
Verdeel de rijst over een norivel en/of over slablaadjes om maki’s te maken. Snijd ingrediënten naar keuze in staafjes (rauwe zalm of tonijn, avocado, komkommer …) en leg ze in het midden van de rijst. Rol op (bevochtig lichtjes het uiteinde van het norivel om het eind vast te kleven) en snijd in schijfjes.
4
Schik ze in een lunchbox met edamameboontjes, een paar radijsjes, enkele datterinotomaten en - uiteraard - een potje sojasaus. Bewaar in de koelkast of in een koeltas.
1
Spoel de sushirijst meerdere keren tot het water helder is. Laat hem 10 min. weken in een kookpot met koud water. Zet het deksel op de pot, breng zachtjes aan de kook en kook 15 min. op een heel zacht vuurtje. Laat daarna 10 min. rusten, met het deksel.
2
Voeg rijstazijn, suiker en een beetje zout toe. Meng, verdeel de rijst over een grote schaal en laat afkoelen.
3
Verdeel de rijst over een norivel en/of over slablaadjes om maki’s te maken. Snijd ingrediënten naar keuze in staafjes (rauwe zalm of tonijn, avocado, komkommer …) en leg ze in het midden van de rijst. Rol op (bevochtig lichtjes het uiteinde van het norivel om het eind vast te kleven) en snijd in schijfjes.
4
Schik ze in een lunchbox met edamameboontjes, een paar radijsjes, enkele datterinotomaten en - uiteraard - een potje sojasaus. Bewaar in de koelkast of in een koeltas.
Nutritionele informatie
Energie: 825 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch
Lunch
Lunch

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

Sushi rijst
Saitaku Sushi rijst
500 gr
3
85
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Rijstazijn
Saitaku Rijstazijn
15 cl
3
39
Saitaku | Nori | Snack
Saitaku Saitaku | Nori | Snack
10 gr
3
29
Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
29
Zalmsnippers
Delhaize Zalmsnippers
+/- 220 gr
+/-€
5
72
Bonen | Edemame
Bonduelle Bonen | Edemame
160 gr
3
29
Witpuntradijs
Delhaize Witpuntradijs
1 st
1
89
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
500 gr
Bio
    3
    49
    Sauce | Soja | Dark
    Delhaize Sauce | Soja | Dark
    20 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    19
    Avocado | Bio
    Delhaize Avocado | Bio
    1 st
    Bio
      1
      69
      Komkommer
      Delhaize Komkommer
      1 st
      0
      99

      Reeds in je keuken

      Suiker | Vervanger
      Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      29
      Totaal:
      +/-€34,77

      Deze recepten kan je ook leuk vinden

      Mis geen enkel voordeel

      Ontdek exclusieve voordelen. Log in.