1
Spoel de sushirijst meerdere keren tot het water helder is. Laat hem 10 min. weken in een kookpot met koud water. Zet het deksel op de pot, breng zachtjes aan de kook en kook 15 min. op een heel zacht vuurtje. Laat daarna 10 min. rusten, met het deksel.
2
Voeg rijstazijn, suiker en een beetje zout toe. Meng, verdeel de rijst over een grote schaal en laat afkoelen.
3
Verdeel de rijst over een norivel en/of over slablaadjes om maki’s te maken. Snijd ingrediënten naar keuze in staafjes (rauwe zalm of tonijn, avocado, komkommer …) en leg ze in het midden van de rijst. Rol op (bevochtig lichtjes het uiteinde van het norivel om het eind vast te kleven) en snijd in schijfjes.
4
Schik ze in een lunchbox met edamameboontjes, een paar radijsjes, enkele datterinotomaten en - uiteraard - een potje sojasaus. Bewaar in de koelkast of in een koeltas.
1
Spoel de sushirijst meerdere keren tot het water helder is. Laat hem 10 min. weken in een kookpot met koud water. Zet het deksel op de pot, breng zachtjes aan de kook en kook 15 min. op een heel zacht vuurtje. Laat daarna 10 min. rusten, met het deksel.
2
Voeg rijstazijn, suiker en een beetje zout toe. Meng, verdeel de rijst over een grote schaal en laat afkoelen.
3
Verdeel de rijst over een norivel en/of over slablaadjes om maki’s te maken. Snijd ingrediënten naar keuze in staafjes (rauwe zalm of tonijn, avocado, komkommer …) en leg ze in het midden van de rijst. Rol op (bevochtig lichtjes het uiteinde van het norivel om het eind vast te kleven) en snijd in schijfjes.
4
Schik ze in een lunchbox met edamameboontjes, een paar radijsjes, enkele datterinotomaten en - uiteraard - een potje sojasaus. Bewaar in de koelkast of in een koeltas.