Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLimoentaart met meringues
Delhaize logo
  • Limoentaart met meringues

Limoentaart met meringues

Limoentaart met meringues
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g griessuiker
  • 25 cl verse room
  • 1 limoen
  • 4 eieren
  • meringues voor de afwerking (facultatief)
  • 1 rol zanddeeg
  • 200 g griessuiker
  • 25 cl verse room
  • 1 limoen
  • 4 eieren
  • meringues voor de afwerking (facultatief)
  • 1 rol zanddeeg

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Bekleed een grote taartvorm met het zanddeeg en plooi de overtollige deegrand naar buiten zonder af te snijden. Prik de bodem enkele keren in met een vork.
3
Bak 5 min. in de oven en snij dan het overtollige deeg af. Bak nog 5 min.
4
Ondertussen: rasp de schil van 1 limoen fijn (bewaar in vershoudfolie). Pers het sap uit de limoenen, je hebt 20 cl nodig.
5
Klop de eieren met de suiker met de mixer, voeg de room toe en het limoensap. Giet in de taartbodem en bak 30 min. (oven nu op th. 5 – 150°C). Laat volledig afkoelen.
6
Dien fris op, bestrooid met de opzij gelegde limoenschil en versierd met de meringues.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Bekleed een grote taartvorm met het zanddeeg en plooi de overtollige deegrand naar buiten zonder af te snijden. Prik de bodem enkele keren in met een vork.
3
Bak 5 min. in de oven en snij dan het overtollige deeg af. Bak nog 5 min.
4
Ondertussen: rasp de schil van 1 limoen fijn (bewaar in vershoudfolie). Pers het sap uit de limoenen, je hebt 20 cl nodig.
5
Klop de eieren met de suiker met de mixer, voeg de room toe en het limoensap. Giet in de taartbodem en bak 30 min. (oven nu op th. 5 – 150°C). Laat volledig afkoelen.
6
Dien fris op, bestrooid met de opzij gelegde limoenschil en versierd met de meringues.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert