1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het ei en de suiker tot ze in volume verdubbelen en schuimig worden. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe. Meng met een garde, tot een luchtig deeg. Verdeel over 4 vakjes van een muffinbakvorm (bekleed met papieren vormpjes). Bak 15 min. in de oven en laat volledig afkoelen.
2
Verkruimel de kleine cakes met de keukenrobot. Meng ze - met behulp van een soepele spatel en daarna met de vingers - met de Philadelphia en de dulce de leche, tot een stevig deeg. Vorm balletjes van ± 20 g/stuk. Prik er voorzichtig de houten stokjes in, zonder ze volledig te doorboren. Leg ze op een met bakpapier bedekte plank.
3
Maak de karamel: doe de suiker, het water en het citroensap in een steelpan. Breng aan de kook (vuur op 80% van zijn vermogen) en laat 6 à 8 min. inkoken, tot een amberkleurige karamel. Haal onmiddellijk van het vuur, voeg de kleurstof toe en meng. Draai de karamel in de steelpan tot de luchtbellen verdwijnen. Dompel er meteen voorzichtig de cakepops 1 voor 1 in. Laat het teveel aan karamel wegvloeien en leg ze op het bakpapier (je kunt de karamel indien nodig lichtjes opwarmen). Laat volledig afkoelen, tot de karamel hard is.
4
Wacht niet langer dan 1 uur om van deze cakepops te smullen, anders begint de karamel te smelten en wordt hij minder krokant.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het ei en de suiker tot ze in volume verdubbelen en schuimig worden. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe. Meng met een garde, tot een luchtig deeg. Verdeel over 4 vakjes van een muffinbakvorm (bekleed met papieren vormpjes). Bak 15 min. in de oven en laat volledig afkoelen.
2
Verkruimel de kleine cakes met de keukenrobot. Meng ze - met behulp van een soepele spatel en daarna met de vingers - met de Philadelphia en de dulce de leche, tot een stevig deeg. Vorm balletjes van ± 20 g/stuk. Prik er voorzichtig de houten stokjes in, zonder ze volledig te doorboren. Leg ze op een met bakpapier bedekte plank.
3
Maak de karamel: doe de suiker, het water en het citroensap in een steelpan. Breng aan de kook (vuur op 80% van zijn vermogen) en laat 6 à 8 min. inkoken, tot een amberkleurige karamel. Haal onmiddellijk van het vuur, voeg de kleurstof toe en meng. Draai de karamel in de steelpan tot de luchtbellen verdwijnen. Dompel er meteen voorzichtig de cakepops 1 voor 1 in. Laat het teveel aan karamel wegvloeien en leg ze op het bakpapier (je kunt de karamel indien nodig lichtjes opwarmen). Laat volledig afkoelen, tot de karamel hard is.
4
Wacht niet langer dan 1 uur om van deze cakepops te smullen, anders begint de karamel te smelten en wordt hij minder krokant.