Recept zoekresultatenLenterolletjes
Delhaize logo

Lenterolletjes

Lenterolletjes
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 12 vellen rijstpapier
  • 12 roze jumbogarnalen
  • 125 g gekookte of gebakken vleesrestjes (kip, rund of varken)
  • 50 g rijstvermicelli
  • 1 wortel
  • 1/3 komkommer
  • 6 blaadjes sla
  • 100 g sojascheuten
  • 1 handvol muntblaadjes, verse koriander en Thaise basilicum
  • 5 cl rijstazijn
  • 1/2 el suiker
  • 150 g hoisinsaus
  • 50 g geroosterde pindanoten
  • 1 klein stuk gember
  • 1 el arachideolie
  • 12 vellen rijstpapier
  • 12 roze jumbogarnalen
  • 125 g gekookte of gebakken vleesrestjes (kip, rund of varken)
  • 50 g rijstvermicelli
  • 1 wortel
  • 1/3 komkommer
  • 6 blaadjes sla
  • 100 g sojascheuten
  • 1 handvol muntblaadjes, verse koriander en Thaise basilicum
  • 5 cl rijstazijn
  • 1/2 el suiker
  • 150 g hoisinsaus
  • 50 g geroosterde pindanoten
  • 1 klein stuk gember
  • 1 el arachideolie

Begin met koken

: 30 min + 5 min gaartijd
1
Bereid de saus. Rasp hiervoor de gember en bak hem 2 minuten aan op een zacht vuur in een steelpan met de olie. Hak de pindanoten en voeg ze toe, bak nog even verder. Giet vervolgens de hoisinsaus en 1 dl water erbij. Laat 2 minuten sudderen. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
2
Kook de rijstvermicelli gaar volgens de gaartijd op de verpakking. Giet de vermicelli af in een vergiet en houd hem onder koud water. Laat uitdruipen en voeg de rijstazijn en de suiker toe. Goed mengen.
3
Verwijder de zaadjes uit de komkommer en schil de wortel. Snijd beide in fijne staafjes. Hak de kruiden en het vlees met een groot keukenmes. Snijd de garnalen in twee in de lengte.
4
Dompel één voor één de vellen rijstpapier onder in een grote slakom gevuld met warm water gedurende 15 seconden. Leg ze op een natte uitgewrongen keukenhanddoek.
5
Leg 2 halve garnalen (met de gesneden kant naar boven) in het midden van elk vel rijstpapier. Voeg daar een half blaadje sla, enkele sojascheuten, de vermicelli, het vlees, de staafjes komkommer, wortel en de kruiden bij. Vouw de onderkant van het rijstpapier over de vulling. Plooi vervolgens de 2 zijkanten naar binnen en rol de vulling in het rijstpapier.
6
Maak zo 12 lenterolletjes en rangschik ze mooi op een licht bevochtigde schotel zonder dat ze elkaar raken. Zo vermijd je dat ze aan elkaar plakken. Dien meteen op en serveer er de saus bij.
1
Bereid de saus. Rasp hiervoor de gember en bak hem 2 minuten aan op een zacht vuur in een steelpan met de olie. Hak de pindanoten en voeg ze toe, bak nog even verder. Giet vervolgens de hoisinsaus en 1 dl water erbij. Laat 2 minuten sudderen. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
2
Kook de rijstvermicelli gaar volgens de gaartijd op de verpakking. Giet de vermicelli af in een vergiet en houd hem onder koud water. Laat uitdruipen en voeg de rijstazijn en de suiker toe. Goed mengen.
3
Verwijder de zaadjes uit de komkommer en schil de wortel. Snijd beide in fijne staafjes. Hak de kruiden en het vlees met een groot keukenmes. Snijd de garnalen in twee in de lengte.
4
Dompel één voor één de vellen rijstpapier onder in een grote slakom gevuld met warm water gedurende 15 seconden. Leg ze op een natte uitgewrongen keukenhanddoek.
5
Leg 2 halve garnalen (met de gesneden kant naar boven) in het midden van elk vel rijstpapier. Voeg daar een half blaadje sla, enkele sojascheuten, de vermicelli, het vlees, de staafjes komkommer, wortel en de kruiden bij. Vouw de onderkant van het rijstpapier over de vulling. Plooi vervolgens de 2 zijkanten naar binnen en rol de vulling in het rijstpapier.
6
Maak zo 12 lenterolletjes en rangschik ze mooi op een licht bevochtigde schotel zonder dat ze elkaar raken. Zo vermijd je dat ze aan elkaar plakken. Dien meteen op en serveer er de saus bij.
Nutritionele informatie
Energie: 192 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Overig
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Saitaku Rijstazijn
15 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Hoisin saus
150 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Opgebonden filet | Kalkoen
Delhaize Opgebonden filet | Kalkoen
+/- 800 gr
+/-€
12
39
Rijstvermicelli
Delhaize Rijstvermicelli
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
29
Sojascheuten | Bio
Delhaize Sojascheuten | Bio
100 gr
Bio
    1
    55
    Munt | Verpakt
    Delhaize Munt | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Suiker | Fijn | Kristal
    Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    75
    Tiger Bbq Paprika | Nuts | Nootjes
    Duyvis Tiger Bbq Paprika | Nuts | Nootjes
    150 gr
    3+1 gratis
    2
    15
    Kruiden | Gember | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    2de tegen -40%
    3
    35

    Reeds in je keuken

    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Totaal:
    +/-€37,42

    Deze recepten kan je ook leuk vinden