Recept zoekresultatenLenterolletjes met tofu
Delhaize logo
  • Lenterolletjes met tofu

Lenterolletjes met tofu

Lenterolletjes met tofu
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 vellen rijstpapier
  • 50 g rucola
  • 15 g koriander
  • 15 g munt
  • 2 geraspte wortelen
  • 1/2 rood pepertje zonder vliesjes of pitjes, fijngehakt
  • 1 cm vers geraspte gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • 1/2 fijngehakte rode ui
  • 1 citroen (het sap)
  • 40 g rijstvermicelli
  • 150 g stevige tofu
  • 1 blaadje nori
  • 8 vellen rijstpapier
  • 50 g rucola
  • 15 g koriander
  • 15 g munt
  • 2 geraspte wortelen
  • 1/2 rood pepertje zonder vliesjes of pitjes, fijngehakt
  • 1 cm vers geraspte gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • 1/2 fijngehakte rode ui
  • 1 citroen (het sap)
  • 40 g rijstvermicelli
  • 150 g stevige tofu
  • 1 blaadje nori

Begin met koken

: 15 min + 5 min kooktijd
1
Meng de sojasaus met de sesamolie, het citroensap, de gember, het rode pepertje en de rode ui in een pan en bak hierin de tofu. Al het vocht moet verdwenen zijn.
2
Kook de vermicelli volgens de instructies op de verpakking.
3
Maak nu de lenterolletjes: week het vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg voorzichtig op een vochtige schone keukenhanddoek. Leg een beetje van de kruiden, rucola, tofublokjes, vermicelli en de geraspte wortel in het midden. Vouw beide zijkanten toe en rol het stevig op. Herhaal dit voor de 7 andere velletjes.
4
Leg vershoudfolie over de lenterolletjes zodat ze niet uitdrogen en bewaar ze op een koude plaats. Dien ze op met reepjes fijngesneden nori en geef er een Thaise dipsaus bij.
1
Meng de sojasaus met de sesamolie, het citroensap, de gember, het rode pepertje en de rode ui in een pan en bak hierin de tofu. Al het vocht moet verdwenen zijn.
2
Kook de vermicelli volgens de instructies op de verpakking.
3
Maak nu de lenterolletjes: week het vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg voorzichtig op een vochtige schone keukenhanddoek. Leg een beetje van de kruiden, rucola, tofublokjes, vermicelli en de geraspte wortel in het midden. Vouw beide zijkanten toe en rol het stevig op. Herhaal dit voor de 7 andere velletjes.
4
Leg vershoudfolie over de lenterolletjes zodat ze niet uitdrogen en bewaar ze op een koude plaats. Dien ze op met reepjes fijngesneden nori en geef er een Thaise dipsaus bij.
Nutritionele informatie
Energie: 281 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vegan
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
2de tegen -40%
3
35
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Olie | Wok | Geroosterde sesam
Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl
4
45
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Rijstvermicelli
Delhaize Rijstvermicelli
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Tofu | Gehakt | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Gehakt | Vegan | Bio
180 gr
Bio
    2
    59
    Saitaku | Nori | Snack
    Saitaku Saitaku | Nori | Snack
    10 gr
    3
    29

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2de tegen -40%
    2
    95
    Totaal:
    €28,62