Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLenterolletjes met tofu
Delhaize logo
  • Lenterolletjes met tofu

Lenterolletjes met tofu

Lenterolletjes met tofu
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 vellen rijstpapier
  • 50 g rucola
  • 15 g koriander
  • 15 g munt
  • 2 geraspte wortelen
  • 1/2 rood pepertje zonder vliesjes of pitjes, fijngehakt
  • 1 cm vers geraspte gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • 1/2 fijngehakte rode ui
  • 1 citroen (het sap)
  • 40 g rijstvermicelli
  • 150 g stevige tofu
  • 1 blaadje nori
  • 8 vellen rijstpapier
  • 50 g rucola
  • 15 g koriander
  • 15 g munt
  • 2 geraspte wortelen
  • 1/2 rood pepertje zonder vliesjes of pitjes, fijngehakt
  • 1 cm vers geraspte gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • 1/2 fijngehakte rode ui
  • 1 citroen (het sap)
  • 40 g rijstvermicelli
  • 150 g stevige tofu
  • 1 blaadje nori

Begin met koken

: 15 min + 5 min kooktijd
1
Meng de sojasaus met de sesamolie, het citroensap, de gember, het rode pepertje en de rode ui in een pan en bak hierin de tofu. Al het vocht moet verdwenen zijn.
2
Kook de vermicelli volgens de instructies op de verpakking.
3
Maak nu de lenterolletjes: week het vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg voorzichtig op een vochtige schone keukenhanddoek. Leg een beetje van de kruiden, rucola, tofublokjes, vermicelli en de geraspte wortel in het midden. Vouw beide zijkanten toe en rol het stevig op. Herhaal dit voor de 7 andere velletjes.
4
Leg vershoudfolie over de lenterolletjes zodat ze niet uitdrogen en bewaar ze op een koude plaats. Dien ze op met reepjes fijngesneden nori en geef er een Thaise dipsaus bij.
1
Meng de sojasaus met de sesamolie, het citroensap, de gember, het rode pepertje en de rode ui in een pan en bak hierin de tofu. Al het vocht moet verdwenen zijn.
2
Kook de vermicelli volgens de instructies op de verpakking.
3
Maak nu de lenterolletjes: week het vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg voorzichtig op een vochtige schone keukenhanddoek. Leg een beetje van de kruiden, rucola, tofublokjes, vermicelli en de geraspte wortel in het midden. Vouw beide zijkanten toe en rol het stevig op. Herhaal dit voor de 7 andere velletjes.
4
Leg vershoudfolie over de lenterolletjes zodat ze niet uitdrogen en bewaar ze op een koude plaats. Dien ze op met reepjes fijngesneden nori en geef er een Thaise dipsaus bij.
Nutritionele informatie
Energie: 281 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vegan
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koriander
15 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Chili
1/2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sesamolie
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vermicelli
40 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tofu
150 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Nori
1 blaadje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Notensla | Bio
Delhaize Notensla | Bio
100 gr
Bio
    2
    35
    Munt | Bussel | Verpakt
    Delhaize Munt | Bussel | Verpakt
    150 gr
    3
    49
    Wortelen | Fijn
    Delhaize Wortelen | Fijn
    500 gr
    1
    99
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Saus | Soja
      Kikkoman Saus | Soja
      25 cl
      5
      69
      Rode uien | Netje
      Delhaize Rode uien | Netje
      400 gr
      1
      99
      Citroenen
      Delhaize Citroenen
      500 gr
      2de tegen -50%
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      09
      Totaal:
      €18,49