Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLenterolletjes met garnalen en nectarines
Delhaize logo
  • Lenterolletjes met garnalen en nectarines

Lenterolletjes met garnalen en nectarines

Lenterolletjes met garnalen en nectarines
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g grote gekookte en gepelde roze garnalen
  • 2 nectarines
  • 2 little gemslaharten
  • 50 g geroosterde en gezouten pinda’s
  • 125 g rijstnoedels
  • 8 feuilles rijstvellen
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander
  • 2 el rietsuiker (voor de saus)
  • 5 cl tamari Saitaku sojasaus zonder gluten (voor de saus)
  • 1 rode peper (voor de saus)
  • 3 cm gember (voor de saus)
  • 2 stengelen citroengras (voor de saus)
  • 200 g grote gekookte en gepelde roze garnalen
  • 2 nectarines
  • 2 little gemslaharten
  • 50 g geroosterde en gezouten pinda’s
  • 125 g rijstnoedels
  • 8 feuilles rijstvellen
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander
  • 2 el rietsuiker (voor de saus)
  • 5 cl tamari Saitaku sojasaus zonder gluten (voor de saus)
  • 1 rode peper (voor de saus)
  • 3 cm gember (voor de saus)
  • 2 stengelen citroengras (voor de saus)

Begin met koken

: 25 min.
1
Bereid de saus: rasp de gember en pers met je vingers het sap uit de pulp boven een kom. Voeg de suiker toe, de sojasaus, het limoensap en de fijngehakte rode peper en citroengras (verwijder eerst de twee buitenste lagen van de citroengras).
2
Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze nadien onder koud water.
3
Hak de pindanoten in grove stukken, snijd de nectarines in kleine schijfjes, pluk de blaadjes van de kruiden en trek de bladeren los van de slaharten.
4
Dompel 1 vel rijstpapier in lauw water en leg het op een vochtige keukenhanddoek. Vul het midden van het rijstpapier met een kleine hoeveelheid noedels, 3 of 4 schijfjes nectarine, 2 of 3 garnalen, 2 blaadjes sla en kruiden naar hartenlust. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de rest op. Herhaal tot je 8 lenterolletjes hebt.
5
Serveer met de saus en de geplette pindanoten.
1
Bereid de saus: rasp de gember en pers met je vingers het sap uit de pulp boven een kom. Voeg de suiker toe, de sojasaus, het limoensap en de fijngehakte rode peper en citroengras (verwijder eerst de twee buitenste lagen van de citroengras).
2
Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze nadien onder koud water.
3
Hak de pindanoten in grove stukken, snijd de nectarines in kleine schijfjes, pluk de blaadjes van de kruiden en trek de bladeren los van de slaharten.
4
Dompel 1 vel rijstpapier in lauw water en leg het op een vochtige keukenhanddoek. Vul het midden van het rijstpapier met een kleine hoeveelheid noedels, 3 of 4 schijfjes nectarine, 2 of 3 garnalen, 2 blaadjes sla en kruiden naar hartenlust. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de rest op. Herhaal tot je 8 lenterolletjes hebt.
5
Serveer met de saus en de geplette pindanoten.
Nutritionele informatie
Energie: 372 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch,Picknick
Zomer
Voorgerecht