Recept zoekresultatenKruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs
Delhaize logo
  • Kruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs

Kruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs

door Yves Mattagne
Kruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 2 sinaasappelen, a vif geschild en in partjes gesneden
  • 2 grote quenelles ijs van buffelmelk van Delhaize
  • 6 kleine meringues (voor decoratie)
  • 2 takjes munt
  • 1/2 l water
  • 150 g suiker (voor de kruidensiroop)
  • 1 vermalen kruidnagel
  • 2 g gemalen kardemon
  • 1 stukje vermalen steranijs
  • 1 bâton fijngestampt kaneelstokje
  • 25 g gezouten boter
  • 300 g suiker
  • 10 cl melk
  • 15 cl room
  • 1 snuifje fleur de sel
  • 2 sinaasappelen, a vif geschild en in partjes gesneden
  • 2 grote quenelles ijs van buffelmelk van Delhaize
  • 6 kleine meringues (voor decoratie)
  • 2 takjes munt
  • 1/2 l water
  • 150 g suiker (voor de kruidensiroop)
  • 1 vermalen kruidnagel
  • 2 g gemalen kardemon
  • 1 stukje vermalen steranijs
  • 1 bâton fijngestampt kaneelstokje
  • 25 g gezouten boter
  • 300 g suiker
  • 10 cl melk
  • 15 cl room
  • 1 snuifje fleur de sel

Begin met koken

1
De kruidensiroop: Meng de kruiden met het water en de helft van de suiker, breng aan de kook, laat 5 min koken. Zeven en in de koelkast zetten.
2
De karamel met gezouten boter: Laat de gezouten boter smelten, voeg de suiker eraan toe en laat koken tot de karamel heel licht kleurt. Voeg de room toe, laat 5 min koken. Voeg de melk toe en een snufje fleur de sel. Zeven en in de koelkast zetten.
3
Afwerking: Marineer de partjes sinaasappel en de kruiden, laat daarna uitlekken. Schenk wat karamel met gezouten boter in een diep bord, leg er de partjes sinaasappel op, een quenelle ijs, een paar blaadjes munt en de meringue (facultatief).
1
De kruidensiroop: Meng de kruiden met het water en de helft van de suiker, breng aan de kook, laat 5 min koken. Zeven en in de koelkast zetten.
2
De karamel met gezouten boter: Laat de gezouten boter smelten, voeg de suiker eraan toe en laat koken tot de karamel heel licht kleurt. Voeg de room toe, laat 5 min koken. Voeg de melk toe en een snufje fleur de sel. Zeven en in de koelkast zetten.
3
Afwerking: Marineer de partjes sinaasappel en de kruiden, laat daarna uitlekken. Schenk wat karamel met gezouten boter in een diep bord, leg er de partjes sinaasappel op, een quenelle ijs, een paar blaadjes munt en de meringue (facultatief).

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Quenelle
2 grote quenelles

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Santa Maria Kruiden | Steranijs
15 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eetsinaas | 4ST
Delhaize Eetsinaas | 4ST
1 kg
3
09
Meringues | Wit
Hamlet Meringues | Wit
3 × 100 gr
2
39
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
2 × 300 gr
4
29
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
2de tegen -40%
5
89
Kruiden | Kardemom | Peulen
Santa Maria Kruiden | Kardemom | Peulen
11 gr
2de tegen -40%
2
19
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50% Online
2
39
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    8 x 33 cl
    5
    79
    Totaal:
    €38,64

    Deze recepten kan je ook leuk vinden