⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKruidige ananas met gebrande avocadocrème, yoghurt en mangosorbet
Delhaize logo
  • Kruidige ananas met gebrande avocadocrème, yoghurt en mangosorbet
    C

Kruidige ananas met gebrande avocadocrème, yoghurt en mangosorbet

door Yves Mattagne
Kruidige ananas met gebrande avocadocrème, yoghurt en mangosorbetC
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 ananas (voor de ananas)
  • 2 limoenen (voor de ananas)
  • 2 citroenen (voor de ananas)
  • 20 g gember (voor de ananas)
  • 4 takjes citroengras (voor de ananas)
  • 1 kg fijne kristalsuiker (voor de ananas)
  • 2 vanillestokjes (voor de ananas)
  • 6 kruidnagels (voor de ananas)
  • 2 kaneelstokjes (voor de ananas)
  • 3 anijssterren (voor de ananas)
  • 1 el zwarte peperbollen (voor de ananas)
  • 175 g goed rijpe avocado (voor de avocadocrème)
  • 45 g room (40% v.g.) (voor de avocadocrème)
  • 55 g witte chocolade (voor de avocadocrème)
  • 1 vanillestokje (voor de avocadocrème)
  • 1 druppel blauwe kleurstof (optioneel)(voor de avocadocrème)
  • 2 druppels gele kleurstof (optioneel) (voor de avocadocrème)
  • 20 g eiwit (voor de yoghurt)
  • 20 g citroensap (voor de yoghurt)
  • 330 g Griekse yoghurt (voor de yoghurt)
  • 5 g room (40% v.g.) (voor de yoghurt)
  • 26 g bloemsuiker (voor de yoghurt)
  • 6 takjes munt (voor de afwerking)
  • mango- en passievruchtsorbet (voor de afwerking)
  • 4 flinterdunne flensjeskoekjes (voor de afwerking)
  • 30 g boter (voor de afwerking)
  • 1 ananas (voor de ananas)
  • 2 limoenen (voor de ananas)
  • 2 citroenen (voor de ananas)
  • 20 g gember (voor de ananas)
  • 4 takjes citroengras (voor de ananas)
  • 1 kg fijne kristalsuiker (voor de ananas)
  • 2 vanillestokjes (voor de ananas)
  • 6 kruidnagels (voor de ananas)
  • 2 kaneelstokjes (voor de ananas)
  • 3 anijssterren (voor de ananas)
  • 1 el zwarte peperbollen (voor de ananas)
  • 175 g goed rijpe avocado (voor de avocadocrème)
  • 45 g room (40% v.g.) (voor de avocadocrème)
  • 55 g witte chocolade (voor de avocadocrème)
  • 1 vanillestokje (voor de avocadocrème)

Begin met koken

: 50 min. (+ 12 u rusttijd)
1
Bereid de ananas: breng 2 l water aan de kook in een kookpot met alle ingrediënten (voor de citroenen: zowel zeste als sap), behalve de ananas. Schil ondertussen de ananas en snijd hem in 6 rechthoekige stukken, en verwijder de stam. Haal de siroop van het vuur en giet hem door een zeef. Laat de siroop afkoelen met de stukken ananas erin en laat 12 uur trekken.
2
Maak de avocadocrème: smelt de witte chocolade au bainmarie. Mix het vruchtvlees van de avocado (175 g nettogewicht) en meng het met de gesmolten chocolade. Klop de room met de vanille in de mixer, meng hem vervolgens onder de avocadocrème en werk eventueel af met de druppels kleurstof. Meng goed en zet opzij.
3
Voor de yoghurt: meng voorzichtig alle ingrediënten met een garde, tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet het in een slagroomspuit.
4
Bak de ananasstukjes lichtjes aan in wat boter wanneer je klaar bent om je dessert te serveren. Leg ze op borden en spuit langs elke kant een toefje avocadocrème. Brand de avocadocrème voorzichtig aan met een keukenbrander. Voeg een quenelle mangopassievruchtsorbet toe. Werk af met de yoghurtspuitbus, een klein takje munt en een flensjeskoekje. Smakelijk!
1
Bereid de ananas: breng 2 l water aan de kook in een kookpot met alle ingrediënten (voor de citroenen: zowel zeste als sap), behalve de ananas. Schil ondertussen de ananas en snijd hem in 6 rechthoekige stukken, en verwijder de stam. Haal de siroop van het vuur en giet hem door een zeef. Laat de siroop afkoelen met de stukken ananas erin en laat 12 uur trekken.
2
Maak de avocadocrème: smelt de witte chocolade au bainmarie. Mix het vruchtvlees van de avocado (175 g nettogewicht) en meng het met de gesmolten chocolade. Klop de room met de vanille in de mixer, meng hem vervolgens onder de avocadocrème en werk eventueel af met de druppels kleurstof. Meng goed en zet opzij.
3
Voor de yoghurt: meng voorzichtig alle ingrediënten met een garde, tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet het in een slagroomspuit.
4
Bak de ananasstukjes lichtjes aan in wat boter wanneer je klaar bent om je dessert te serveren. Leg ze op borden en spuit langs elke kant een toefje avocadocrème. Brand de avocadocrème voorzichtig aan met een keukenbrander. Voeg een quenelle mangopassievruchtsorbet toe. Werk af met de yoghurtspuitbus, een klein takje munt en een flensjeskoekje. Smakelijk!
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 113 kcal - Vetten: 2,3 g - Koolhydraten: 22,4 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 0,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 113 kcal - Vetten: 2,3 g - Koolhydraten: 22,4 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 0,7 g
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    4 × 300 gr
    4
    29
    Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
    Delhaize Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet
    Lindt Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet
    2 × 50 gr
    3
    35
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Korstjes | Natuur | Sla
    Delhaize Korstjes | Natuur | Sla
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
    Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
    2 × 2 x 145 gr
    -20% voor 3
    2
    95
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Totaal:
    €40,36