1
Bereid de ananas: breng 2 l water aan de kook in een kookpot met alle ingrediënten (voor de citroenen: zowel zeste als sap), behalve de ananas. Schil ondertussen de ananas en snijd hem in 6 rechthoekige stukken, en verwijder de stam. Haal de siroop van het vuur en giet hem door een zeef. Laat de siroop afkoelen met de stukken ananas erin en laat 12 uur trekken.
2
Maak de avocadocrème: smelt de witte chocolade au bainmarie. Mix het vruchtvlees van de avocado (175 g nettogewicht) en meng het met de gesmolten chocolade. Klop de room met de vanille in de mixer, meng hem vervolgens onder de avocadocrème en werk eventueel af met de druppels kleurstof. Meng goed en zet opzij.
3
Voor de yoghurt: meng voorzichtig alle ingrediënten met een garde, tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet het in een slagroomspuit.
4
Bak de ananasstukjes lichtjes aan in wat boter wanneer je klaar bent om je dessert te serveren. Leg ze op borden en spuit langs elke kant een toefje avocadocrème. Brand de avocadocrème voorzichtig aan met een keukenbrander. Voeg een quenelle mangopassievruchtsorbet toe. Werk af met de yoghurtspuitbus, een klein takje munt en een flensjeskoekje. Smakelijk!
1
Bereid de ananas: breng 2 l water aan de kook in een kookpot met alle ingrediënten (voor de citroenen: zowel zeste als sap), behalve de ananas. Schil ondertussen de ananas en snijd hem in 6 rechthoekige stukken, en verwijder de stam. Haal de siroop van het vuur en giet hem door een zeef. Laat de siroop afkoelen met de stukken ananas erin en laat 12 uur trekken.
2
Maak de avocadocrème: smelt de witte chocolade au bainmarie. Mix het vruchtvlees van de avocado (175 g nettogewicht) en meng het met de gesmolten chocolade. Klop de room met de vanille in de mixer, meng hem vervolgens onder de avocadocrème en werk eventueel af met de druppels kleurstof. Meng goed en zet opzij.
3
Voor de yoghurt: meng voorzichtig alle ingrediënten met een garde, tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet het in een slagroomspuit.
4
Bak de ananasstukjes lichtjes aan in wat boter wanneer je klaar bent om je dessert te serveren. Leg ze op borden en spuit langs elke kant een toefje avocadocrème. Brand de avocadocrème voorzichtig aan met een keukenbrander. Voeg een quenelle mangopassievruchtsorbet toe. Werk af met de yoghurtspuitbus, een klein takje munt en een flensjeskoekje. Smakelijk!