⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKrokantje van asperges en scampis
Delhaize logo
  • Krokantje van asperges en scampis
    A

Krokantje van asperges en scampis

Krokantje van asperges en scampisA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 40 g boter
  • 1 el citroensap
  • 1 zakje diepgevroren scampi's
  • 3 el amandelschilfers
  • 10 grote basilicumblaadjes
  • 3 e.l. olijfolie
  • 50 g rucola, klaar voor gebruik
  • 125 g yoghurt natuur
  • 8 feuilles brickvellen
  • 16 groene asperges
  • zout
  • 40 g boter
  • 1 el citroensap
  • 1 zakje diepgevroren scampi's
  • 3 el amandelschilfers
  • 10 grote basilicumblaadjes
  • 3 e.l. olijfolie
  • 50 g rucola, klaar voor gebruik
  • 125 g yoghurt natuur
  • 8 feuilles brickvellen
  • 16 groene asperges
  • zout

Begin met koken

1
Verwijder de harde onderste stengeluiteinden van de asperges, maar schil niet. Kook 5 min in gezouten water. Laat voorzichtig uitlekken en in koud water schrikken. Vervolgens laten uitlekken op keukenpapier.
2
Pel de ontdooide scampi’s en bak 2 min in een pan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en neem van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op T°6 – 180° C en neem er de grill uit.
4
Smelt boter. Smeer er lichtjes 1 brickvel mee in en schik er 2 asperges en 3 scampi’s in. Vouw de randen dicht naar het midden, rol op en leg op de met bakpapier beklede grill. Maak zo 8 rolletjes. Bak in 15 min goudbruin in de oven, maar draai halverwege de baktijd om.
5
Rooster ondertussen de amandelen in een droge antikleefpan. Bewaar 1 el en de doe rest met 2 el olie, de basilicumblaadjes, de yoghurt en het citroensap in de beker van de hakmolen. Laat draaien tot een homogene saus. Breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de krokantjes warm met wat raketsla en saus. Bestrooi met de amandelen en dien de resterende saus apart op.
1
Verwijder de harde onderste stengeluiteinden van de asperges, maar schil niet. Kook 5 min in gezouten water. Laat voorzichtig uitlekken en in koud water schrikken. Vervolgens laten uitlekken op keukenpapier.
2
Pel de ontdooide scampi’s en bak 2 min in een pan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en neem van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op T°6 – 180° C en neem er de grill uit.
4
Smelt boter. Smeer er lichtjes 1 brickvel mee in en schik er 2 asperges en 3 scampi’s in. Vouw de randen dicht naar het midden, rol op en leg op de met bakpapier beklede grill. Maak zo 8 rolletjes. Bak in 15 min goudbruin in de oven, maar draai halverwege de baktijd om.
5
Rooster ondertussen de amandelen in een droge antikleefpan. Bewaar 1 el en de doe rest met 2 el olie, de basilicumblaadjes, de yoghurt en het citroensap in de beker van de hakmolen. Laat draaien tot een homogene saus. Breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de krokantjes warm met wat raketsla en saus. Bestrooi met de amandelen en dien de resterende saus apart op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 582; energie (kCal): 140; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 343,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 582; energie (kCal): 140; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 343,56
Pasen
Diner
Lente
Lunch