1
Maak de terrine: verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vlees los en snijd het in stukken. Kuis de niertjes, maar gooi het vet niet weg en houd de niertjes apart. Hak het vet, het konijnenvlees, de levertjes en de eieren in de hakmolen fijn. Giet in een slakom en voeg de niertjes in stukjes, de kruidenmix, de noten-en rozijnenmix, de pistachenoten, de porto, peper en zout toe. Beboter lichtjes een patévorm of een kleine stoofpan (inhoud: 1 l). Leg de tijm op de bodem en bekleed de vorm met speksneetjes, die je over de rand laat uitsteken. Vul de vorm met de bereiding, druk goed aan, plooi er de speksneetjes bovenop en sluit het deksel. Zet de patévorm in een ovenschaal die je tot halve hoogte met warm water vult. Bak de terrine 1 u au bain-marie in de oven. Laat volledig afkoelen.
2
Maak de konfijt: pel de uien en snipper ze fijn. Doe de uien, het citroensap en de wijn in een stoofpan met dikke bodem. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de gehalveerde cuberdons toe en laat nog 5 min. zonder deksel pruttelen (voeg indien nodig een beetje water toe). Giet meteen in potten (dompel de potten en hun deksel op voorhand in kokend water en laat ze drogen), sluit de potten, draai ze om en laat volledig afkoelen.