⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKnolselderstoemp in groen jasje
Delhaize logo
  • Knolselderstoemp in groen jasje
    A

Knolselderstoemp in groen jasje

Knolselderstoemp in groen jasjeA
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 600 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 5 cl volle melk
  • 400 g knolselder met blaadjes (nettogewicht, geschild)
  • 5 cl olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • 600 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 5 cl volle melk
  • 400 g knolselder met blaadjes (nettogewicht, geschild)
  • 5 cl olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

1
Snij de aardappelen in grote stukken en de knolselder in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot, bedek met koud water, zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 20 min. koken op zacht vuur.
2
Blancheer ondertussen een ruim twintigtal kleine knolselderblaadjes in een steelpan met kokend water. Giet ze na enkele seconden af en laat ze schrikken in een kom met koud water. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3
Giet de aardappelen en de knolselder af en zet ze aan de kant. Doe de melk, de olie, peper, zout en nootmuskaat in dezelfde kookpot. Breng aan de kook en neem meteen van het vuur. Doe er de groenten bij en prak fijn met de pureestamper. Hou warm.
4
Voor het serveren: druk 3 of 4 knolselderblaadjes tegen de binnenkant van de dresseerring, vul met stoemp, druk aan en neem de ring voorzichtig weg.
1
Snij de aardappelen in grote stukken en de knolselder in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot, bedek met koud water, zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 20 min. koken op zacht vuur.
2
Blancheer ondertussen een ruim twintigtal kleine knolselderblaadjes in een steelpan met kokend water. Giet ze na enkele seconden af en laat ze schrikken in een kom met koud water. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3
Giet de aardappelen en de knolselder af en zet ze aan de kant. Doe de melk, de olie, peper, zout en nootmuskaat in dezelfde kookpot. Breng aan de kook en neem meteen van het vuur. Doe er de groenten bij en prak fijn met de pureestamper. Hou warm.
4
Voor het serveren: druk 3 of 4 knolselderblaadjes tegen de binnenkant van de dresseerring, vul met stoemp, druk aan en neem de ring voorzichtig weg.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 467; energie (kCal): 112; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 0,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 161,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 467; energie (kCal): 112; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 0,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 161,62
Belgisch
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Bijgerechten

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Knolselder | Cat1
    Delhaize Knolselder | Cat1
    1 st
    1
    99
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €11,72

    Deze recepten kan je ook leuk vinden