1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Schil en snij de peren in blokjes. Smelt de boter in een antikleefpan en doe er de peren in. Bestrooi met 4 el suiker en laat stoven op vrij hoog vuur tot ze gaar en gekarameliseerd zijn. Bestrooi eventueel met kaneel of gember.
3
Klop de eieren los met 10 cl room en 1 el suiker. Doe er de peren bij en meng. Smeer de boorden van 4 taartvormpjes met antikleefbodem lichtjes in met boter en leg een schijfje bakpapier op de bodem van elk vormpje. Verdeel het eiermengsel over de vormpjes en laat ze 15 min. in de oven bakken. Laat afkoelen.
4
Breng 10 cl room in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Roer met de klopper.
5
Haal de tortilla’s uit de vormpjes en serveer ze lauw met de lauwe chocoladesaus.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Schil en snij de peren in blokjes. Smelt de boter in een antikleefpan en doe er de peren in. Bestrooi met 4 el suiker en laat stoven op vrij hoog vuur tot ze gaar en gekarameliseerd zijn. Bestrooi eventueel met kaneel of gember.
3
Klop de eieren los met 10 cl room en 1 el suiker. Doe er de peren bij en meng. Smeer de boorden van 4 taartvormpjes met antikleefbodem lichtjes in met boter en leg een schijfje bakpapier op de bodem van elk vormpje. Verdeel het eiermengsel over de vormpjes en laat ze 15 min. in de oven bakken. Laat afkoelen.
4
Breng 10 cl room in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Roer met de klopper.
5
Haal de tortilla’s uit de vormpjes en serveer ze lauw met de lauwe chocoladesaus.