⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKippenonderbouten gekonfijt in bier
Delhaize logo
  • Kippenonderbouten gekonfijt in bier
    B

Kippenonderbouten gekonfijt in bier

Kippenonderbouten gekonfijt in bierB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 33 cl blond bier (pils)
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 8 kippenboutjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 8 blaadjes verse salie + voor de afwerking
  • 33 cl blond bier (pils)
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 8 kippenboutjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 8 blaadjes verse salie + voor de afwerking

Begin met koken

: 60 minuten
1
Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
2
Leg de kippenonderbouten in een ovenschaal samen met de hele, gepelde lookteentjes, de salieblaadjes, de in blokjes gesneden citroen en de spekblokjes. Kruid met peper en zout en overgiet het geheel met bier.
3
Laat 45 min. in de warme oven bakken, draai de stukken kip regelmatig om.
4
Leg de onderbouten op een bord, giet de saus in een steelpan en laat 2 min. inkoken op hoog vuur. Voeg het bindmiddel toe, laat 1 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout
5
Doe alles terug in de ovenschaal en serveer goed warm, bestrooid met gehakte salie. Dien op met witloofstoemp.
1
Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
2
Leg de kippenonderbouten in een ovenschaal samen met de hele, gepelde lookteentjes, de salieblaadjes, de in blokjes gesneden citroen en de spekblokjes. Kruid met peper en zout en overgiet het geheel met bier.
3
Laat 45 min. in de warme oven bakken, draai de stukken kip regelmatig om.
4
Leg de onderbouten op een bord, giet de saus in een steelpan en laat 2 min. inkoken op hoog vuur. Voeg het bindmiddel toe, laat 1 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout
5
Doe alles terug in de ovenschaal en serveer goed warm, bestrooid met gehakte salie. Dien op met witloofstoemp.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 530; energie (kCal): 126; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 478,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 530; energie (kCal): 126; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 478,04
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht