1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Haal de pitjes uit de granaatappel en zet ze opzij.
2
Doe 25 cl water (voor 6 porties), het verbrokkelde halve bouillonblokje, het express bindmiddel en de harissa in een steelpan. Breng aan de kook en laat 2 min sudderen. Zet opzij.
3
Snijd het vlees in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg de gesnipperde ui toe, komijn, paprika, ras-el-hanout, pili-pili, peper en zout, evenals de peterselie-, koriander- en muntblaadjes. Laat draaien tot een glad gehakt. Maak hiervan 2 worsten per portie en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 10 min in de oven.
4
Breng ondertussen 30 cl water (voor 6 porties) aan de kook met de kurkuma en zout. Giet in een grote kom die de couscous en de rozijnen bevat. Laat wellen.
5
Grill de amandelen en de grofgehakte pistachenoten lichtjes in een antikleefpan zonder vetstof. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Giet 4 el olijfolie (voor 6 porties) in de pan en bak er de couscous in op een zacht vuur, terwijl je met een vork de korrels losmaakt. Breng op smaak met peper en zout en voeg, van het vuur, de granaatappelpitten toe.
6
Verwarm gelijktijdig de saus, neem van het vuur en voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe. Meng met de garde en breng op smaak. Bak de kefta’s snel bruin op een vrij hoog vuur in een antikleefpan. Steek ze op brochettestokjes.
7
Serveer meteen met de couscous en dien de saus apart op.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Haal de pitjes uit de granaatappel en zet ze opzij.
2
Doe 25 cl water (voor 6 porties), het verbrokkelde halve bouillonblokje, het express bindmiddel en de harissa in een steelpan. Breng aan de kook en laat 2 min sudderen. Zet opzij.
3
Snijd het vlees in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg de gesnipperde ui toe, komijn, paprika, ras-el-hanout, pili-pili, peper en zout, evenals de peterselie-, koriander- en muntblaadjes. Laat draaien tot een glad gehakt. Maak hiervan 2 worsten per portie en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 10 min in de oven.
4
Breng ondertussen 30 cl water (voor 6 porties) aan de kook met de kurkuma en zout. Giet in een grote kom die de couscous en de rozijnen bevat. Laat wellen.
5
Grill de amandelen en de grofgehakte pistachenoten lichtjes in een antikleefpan zonder vetstof. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Giet 4 el olijfolie (voor 6 porties) in de pan en bak er de couscous in op een zacht vuur, terwijl je met een vork de korrels losmaakt. Breng op smaak met peper en zout en voeg, van het vuur, de granaatappelpitten toe.
6
Verwarm gelijktijdig de saus, neem van het vuur en voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe. Meng met de garde en breng op smaak. Bak de kefta’s snel bruin op een vrij hoog vuur in een antikleefpan. Steek ze op brochettestokjes.
7
Serveer meteen met de couscous en dien de saus apart op.