1
Snij de kastanjepompoen in kleine blokjes. Doe ze in een kleine inox stoofpot, voeg de suiker toe en meng goed. Zet een deksel op de pot en zet 12 uur in de koelkast (het vruchtvlees zal vocht vrijgeven). Roer regelmatig om.
2
Doe de helft van de fijngeraspte sinaasappelschil bij in de stoofpot, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. sudderen: de pompoen moet zacht zijn zonder uiteen te vallen. Neem van het vuur en voeg 3 eetlepels koud water toe. Laat volledig afkoelen.
3
Serveer 1 of 2 bollen notenijs per persoon, overgiet met de pompoen op siroop en dien meteen op.
1
Snij de kastanjepompoen in kleine blokjes. Doe ze in een kleine inox stoofpot, voeg de suiker toe en meng goed. Zet een deksel op de pot en zet 12 uur in de koelkast (het vruchtvlees zal vocht vrijgeven). Roer regelmatig om.
2
Doe de helft van de fijngeraspte sinaasappelschil bij in de stoofpot, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. sudderen: de pompoen moet zacht zijn zonder uiteen te vallen. Neem van het vuur en voeg 3 eetlepels koud water toe. Laat volledig afkoelen.
3
Serveer 1 of 2 bollen notenijs per persoon, overgiet met de pompoen op siroop en dien meteen op.