1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Hak de kastanjes grof. Meng het gehakt met de rozijnen, de gehakte kastanjes en de peterselie. Meng hier ook nog ½ van de eidooiers onder en kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Vul de kalkoen op met de gehaktmengeling. Doe de elastische koordjes weer rond de kalkoen, kruid goed en bak ongeveer 3 u in de oven tot de kalkoen gaar is. Controleer regelmatig.
3
Kuis de boontjes, kook ze gaar in gezouten water en rol ze per pakje in een sneetje spek. Bak nadien de rolletjes krokant in de pan of in de oven.
4
Breng de kippenfond en tomatenpuree zacht aan de kook.
5
Fruit de sjalot in de ½ van de boter, voeg de wijn toe en laat half inkoken, giet door een zeef en doe bij de saus. Snij de champignons en bak in boter, doe de champignons bij de saus en kruid de saus af met peper en zout.
6
Bereid de kroketten: schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelstukken gaar in gezouten water. Giet af en laat ze drogen op een zacht vuur. Pureer en voeg ½ van de boter toe. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
7
Paneer de kroketten à l’anglaise: wentel ze eerst in de bloem, daarna in de ½ van de losgeklopte eieren en nadien in het paneermeel. Bak de kroketten en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Hak de kastanjes grof. Meng het gehakt met de rozijnen, de gehakte kastanjes en de peterselie. Meng hier ook nog ½ van de eidooiers onder en kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Vul de kalkoen op met de gehaktmengeling. Doe de elastische koordjes weer rond de kalkoen, kruid goed en bak ongeveer 3 u in de oven tot de kalkoen gaar is. Controleer regelmatig.
3
Kuis de boontjes, kook ze gaar in gezouten water en rol ze per pakje in een sneetje spek. Bak nadien de rolletjes krokant in de pan of in de oven.
4
Breng de kippenfond en tomatenpuree zacht aan de kook.
5
Fruit de sjalot in de ½ van de boter, voeg de wijn toe en laat half inkoken, giet door een zeef en doe bij de saus. Snij de champignons en bak in boter, doe de champignons bij de saus en kruid de saus af met peper en zout.
6
Bereid de kroketten: schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelstukken gaar in gezouten water. Giet af en laat ze drogen op een zacht vuur. Pureer en voeg ½ van de boter toe. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
7
Paneer de kroketten à l’anglaise: wentel ze eerst in de bloem, daarna in de ½ van de losgeklopte eieren en nadien in het paneermeel. Bak de kroketten en serveer.