Recept zoekresultatenKalkoen met boontjes, kroketten en jagersaus
Delhaize logo
  • Kalkoen met boontjes, kroketten en jagersaus
    A

Kalkoen met boontjes, kroketten en jagersaus

Kalkoen met boontjes, kroketten en jagersausA
Moeilijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 1 ontbeende kalkoen van +/- 4 kg
  • 1 kg gemengd varkens- en rundsgehakt
  • 200 g rozijnen
  • 250 g gekonfijte kastanjes
  • 20 g fijngehakte peterselie
  • 4 eieren
  • 100 g boter
  • nootmuskaat
  • 1 kg prinsessenboontjes
  • 20 sneetjes gerookt spek
  • 4 dl gevogeltefond
  • 15 g tomatenpuree
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • 250 g champignons
  • peper
  • zout
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 50 g bloem
  • 50 g paneermeel
  • 1 ontbeende kalkoen van +/- 4 kg
  • 1 kg gemengd varkens- en rundsgehakt
  • 200 g rozijnen
  • 250 g gekonfijte kastanjes
  • 20 g fijngehakte peterselie
  • 4 eieren
  • 100 g boter
  • nootmuskaat
  • 1 kg prinsessenboontjes
  • 20 sneetjes gerookt spek
  • 4 dl gevogeltefond
  • 15 g tomatenpuree
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • 250 g champignons

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Hak de kastanjes grof. Meng het gehakt met de rozijnen, de gehakte kastanjes en de peterselie. Meng hier ook nog ½ van de eidooiers onder en kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Vul de kalkoen op met de gehaktmengeling. Doe de elastische koordjes weer rond de kalkoen, kruid goed en bak ongeveer 3 u in de oven tot de kalkoen gaar is. Controleer regelmatig.
3
Kuis de boontjes, kook ze gaar in gezouten water en rol ze per pakje in een sneetje spek. Bak nadien de rolletjes krokant in de pan of in de oven.
4
Breng de kippenfond en tomatenpuree zacht aan de kook.
5
Fruit de sjalot in de ½ van de boter, voeg de wijn toe en laat half inkoken, giet door een zeef en doe bij de saus. Snij de champignons en bak in boter, doe de champignons bij de saus en kruid de saus af met peper en zout.
6
Bereid de kroketten: schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelstukken gaar in gezouten water. Giet af en laat ze drogen op een zacht vuur. Pureer en voeg ½ van de boter toe. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. 
7
Paneer de kroketten à l’anglaise: wentel ze eerst in de bloem, daarna in de ½ van de losgeklopte eieren en nadien in het paneermeel. Bak de kroketten en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Hak de kastanjes grof. Meng het gehakt met de rozijnen, de gehakte kastanjes en de peterselie. Meng hier ook nog ½ van de eidooiers onder en kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Vul de kalkoen op met de gehaktmengeling. Doe de elastische koordjes weer rond de kalkoen, kruid goed en bak ongeveer 3 u in de oven tot de kalkoen gaar is. Controleer regelmatig.
3
Kuis de boontjes, kook ze gaar in gezouten water en rol ze per pakje in een sneetje spek. Bak nadien de rolletjes krokant in de pan of in de oven.
4
Breng de kippenfond en tomatenpuree zacht aan de kook.
5
Fruit de sjalot in de ½ van de boter, voeg de wijn toe en laat half inkoken, giet door een zeef en doe bij de saus. Snij de champignons en bak in boter, doe de champignons bij de saus en kruid de saus af met peper en zout.
6
Bereid de kroketten: schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelstukken gaar in gezouten water. Giet af en laat ze drogen op een zacht vuur. Pureer en voeg ½ van de boter toe. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. 
7
Paneer de kroketten à l’anglaise: wentel ze eerst in de bloem, daarna in de ½ van de losgeklopte eieren en nadien in het paneermeel. Bak de kroketten en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 630; energie (kCal): 150; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 1137,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 630; energie (kCal): 150; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 1137,9
Belgisch
Eindejaar
Diner
Winter
Hoofdgerecht