Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKalfsreepjes met balsamicoazijn en honing
Delhaize logo
  • Kalfsreepjes met balsamicoazijn en honing
    A

Kalfsreepjes met balsamicoazijn en honing

Kalfsreepjes met balsamicoazijn en honingA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 g boter
  • 38 cl kalfsfond
  • 3 el balsamicoazijn
  • 5 lente-uitjes
  • 4 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 600 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”
  • 1 el olijfolie
  • 6 el vloeibare honing
  • zout
  • 2 g boter
  • 38 cl kalfsfond
  • 3 el balsamicoazijn
  • 5 lente-uitjes
  • 4 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 600 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”
  • 1 el olijfolie
  • 6 el vloeibare honing
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
1
Snij de kalfslapjes in reepjes. Verwarm de olie en een noot boter in een grote sauteerpan en bak er de reepjes in aan op hoog vuur. Giet ze af in een vergiet wanneer ze water beginnen vrij te geven, doe opnieuw een noot boter in de pan en bak de reepjes verder tot ze goudbruin zijn (verwijder opnieuw het water indien nodig). Kruid met peper en zout.
2
Giet ondertussen de kalfsfond, de honing, de azijn en het bindmiddel in een steelpan. Roer met de garde en breng aan de kook. Voeg de gesnipperde uitjes toe en laat sudderen.
3
Giet, wanneer het vlees mooi bruin gebakken is, de saus in de sauteerpan, meng en breng op smaak met peper en zout.
4
Serveer warm met een groene groente en wilde rijst.
1
Snij de kalfslapjes in reepjes. Verwarm de olie en een noot boter in een grote sauteerpan en bak er de reepjes in aan op hoog vuur. Giet ze af in een vergiet wanneer ze water beginnen vrij te geven, doe opnieuw een noot boter in de pan en bak de reepjes verder tot ze goudbruin zijn (verwijder opnieuw het water indien nodig). Kruid met peper en zout.
2
Giet ondertussen de kalfsfond, de honing, de azijn en het bindmiddel in een steelpan. Roer met de garde en breng aan de kook. Voeg de gesnipperde uitjes toe en laat sudderen.
3
Giet, wanneer het vlees mooi bruin gebakken is, de saus in de sauteerpan, meng en breng op smaak met peper en zout.
4
Serveer warm met een groene groente en wilde rijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 95; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 404,51
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 95; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 404,51
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht