Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKalfsgebraad met spek en tomaten op z’n Provençaals
Delhaize logo
  • Kalfsgebraad met spek en tomaten op z’n Provençaals
    A

Kalfsgebraad met spek en tomaten op z’n Provençaals

Kalfsgebraad met spek en tomaten op z’n ProvençaalsA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kalfsgebraad van 800 g
  • 4 sneetjes ontbijtspek
  • 6 trostomaten
  • 800 g krieltjes
  • 1 ui
  • 2 kleine sneetjes oud brood
  • 6 el olijfolie
  • 4 teentjes look
  • 1/2 bussel platte peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout
  • fleur de sel
  • 1 kalfsgebraad van 800 g
  • 4 sneetjes ontbijtspek
  • 6 trostomaten
  • 800 g krieltjes
  • 1 ui
  • 2 kleine sneetjes oud brood
  • 6 el olijfolie
  • 4 teentjes look
  • 1/2 bussel platte peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout
  • fleur de sel

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng het gebraad licht op smaak met peper en zout, smeer het in met olijfolie en bedek het met de sneetjes spek. Bind het vlees samen met keukentouw en leg het in een zeer grote ovenschaal. Voeg de gewassen en gehalveerde krieltjes toe, de geschilde ui in 6 partjes, 3 hele gepelde knoflookteentjes, tijm en rozemarijn. Giet er 3 el olijfolie over, voeg peper en fleur de sel toe en meng. Bak 25 min. in de oven.
2
Snijd ondertussen de tomaten horizontaal doormidden, verwijder de zaden en bestrooi ze royaal met zout. Laat ze 2 min. rusten en draai ze dan om op een rooster zodat ze kunnen uitlekken. Hak het brood grof (rooster het eerst lichtjes als je enkel vers brood hebt) en vermeng het met de gehakte peterselie en het geperste knoflookteentje. Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenrol en vul ze met het peterseliemengsel. Leg ze op de krieltjes en zet nog eens 12 min. in de oven. (Reken in totaal op 45 min/kg voor het kalfsgebraad).
3
Snijd het kalfsgebraad in dikke sneden en serveer met de groenten en de krielaardappeltjes. Besprenkel het vlees met het kookvocht.
1
Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng het gebraad licht op smaak met peper en zout, smeer het in met olijfolie en bedek het met de sneetjes spek. Bind het vlees samen met keukentouw en leg het in een zeer grote ovenschaal. Voeg de gewassen en gehalveerde krieltjes toe, de geschilde ui in 6 partjes, 3 hele gepelde knoflookteentjes, tijm en rozemarijn. Giet er 3 el olijfolie over, voeg peper en fleur de sel toe en meng. Bak 25 min. in de oven.
2
Snijd ondertussen de tomaten horizontaal doormidden, verwijder de zaden en bestrooi ze royaal met zout. Laat ze 2 min. rusten en draai ze dan om op een rooster zodat ze kunnen uitlekken. Hak het brood grof (rooster het eerst lichtjes als je enkel vers brood hebt) en vermeng het met de gehakte peterselie en het geperste knoflookteentje. Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenrol en vul ze met het peterseliemengsel. Leg ze op de krieltjes en zet nog eens 12 min. in de oven. (Reken in totaal op 45 min/kg voor het kalfsgebraad).
3
Snijd het kalfsgebraad in dikke sneden en serveer met de groenten en de krielaardappeltjes. Besprenkel het vlees met het kookvocht.
Nutritionele informatie
A
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 478/114 ; Vetten (g): 4 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,8 ; Koolhydraten (g): 8,3 ; Suikers (g): 1,2 ; Vezels (g): 1,3 ; Eiwitten (g): 10,8 ; Zout (g): 0,27 ; Energie (kcal per portie): 557 ; Nutri-score: A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 478/114 ; Vetten (g): 4 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,8 ; Koolhydraten (g): 8,3 ; Suikers (g): 1,2 ; Vezels (g): 1,3 ; Eiwitten (g): 10,8 ; Zout (g): 0,27 ; Energie (kcal per portie): 557 ; Nutri-score: A
Frans
Lactose vrij
Vaderdag,Eindejaar
Hoofdgerecht