⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Delhaize logo

Kalfsblanket

Kalfsblanket
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
5 porties
  • 1 feuille laurier
  • peterselie (optioneel)
  • 1/2 citroen
  • 10 cl verse room
  • 1 eierdooier
  • 1 kl suiker
  • 60 g bloem
  • 80 g boter (voor de saus)
  • 150 g zilveruitjes
  • 250 g ongekruid kalfsgehakt
  • 1 takje verse tijm
  • 250 g Parijse champignons
  • 2 kruidnagels
  • 1 grote ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 1 kg extra magere kalfsblanket
  • 1 feuille laurier
  • peterselie (optioneel)
  • 1/2 citroen
  • 10 cl verse room
  • 1 eierdooier
  • 1 kl suiker
  • 60 g bloem
  • 80 g boter (voor de saus)
  • 150 g zilveruitjes
  • 250 g ongekruid kalfsgehakt
  • 1 takje verse tijm
  • 250 g Parijse champignons
  • 2 kruidnagels
  • 1 grote ui
  • 1 stengel bleekselderij

Begin met koken

: 40 min. + 1 uur 30 min. baktijd
1
Doe de stukjes vlees in een kookpot en bedek met water. Breng aan de kook. Laat het vlees uitlekken en spoel het af.
2
Schil de ui en steek de kruidnagels erin. Schraap de wortelen. Snijd de prei in de lengte in twee. Bind het geheel samen met de selderstengel, de tijm en het laurierblad.
3
Leg het vlees en de samengebonden groenten terug in de kookpot. Bedek met water, kruid, zet het deksel op de pot en laat 1u30 sudderen op een heel zacht vuurtje.
4
Pel de zilveruitjes en doe ze in een pan met suiker, de boter en 10 cl water. Laat 15 min stoven.
5
Ontsteel en borstel de champignons. Snijd ze in twee als ze vrij dik zijn. Voeg ze met het sap van een halve citroen toe aan de pot. Kruid het gehakt en maak kleine balletjes. Doe ze in de bouillon en laat 10 min sudderen.
6
Giet het vlees en de groenten af en filter de bouillon. Zet het vocht opzij.
7
Laat de boter smelten in een pot, haal van het vuur en strooi er de bloem in. Meng stevig met een garde en zet opnieuw op een zacht vuurtje. Voeg al roerend beetje bij beetje 1 l bouillon toe. Meng de room en de eierdooier, giet het mengsel in de saus. Voeg het vlees, de gehaktballetjes, de champignons, de wortelschijfjes en de uien toe. Meng alles voorzichtig door elkaar en laat nog 3 min koken op een zacht vuurtje. Blijf roeren.
8
Warm opdienen, eventueel met wat gehakte peterselie.
1
Doe de stukjes vlees in een kookpot en bedek met water. Breng aan de kook. Laat het vlees uitlekken en spoel het af.
2
Schil de ui en steek de kruidnagels erin. Schraap de wortelen. Snijd de prei in de lengte in twee. Bind het geheel samen met de selderstengel, de tijm en het laurierblad.
3
Leg het vlees en de samengebonden groenten terug in de kookpot. Bedek met water, kruid, zet het deksel op de pot en laat 1u30 sudderen op een heel zacht vuurtje.
4
Pel de zilveruitjes en doe ze in een pan met suiker, de boter en 10 cl water. Laat 15 min stoven.
5
Ontsteel en borstel de champignons. Snijd ze in twee als ze vrij dik zijn. Voeg ze met het sap van een halve citroen toe aan de pot. Kruid het gehakt en maak kleine balletjes. Doe ze in de bouillon en laat 10 min sudderen.
6
Giet het vlees en de groenten af en filter de bouillon. Zet het vocht opzij.
7
Laat de boter smelten in een pot, haal van het vuur en strooi er de bloem in. Meng stevig met een garde en zet opnieuw op een zacht vuurtje. Voeg al roerend beetje bij beetje 1 l bouillon toe. Meng de room en de eierdooier, giet het mengsel in de saus. Voeg het vlees, de gehaktballetjes, de champignons, de wortelschijfjes en de uien toe. Meng alles voorzichtig door elkaar en laat nog 3 min koken op een zacht vuurtje. Blijf roeren.
8
Warm opdienen, eventueel met wat gehakte peterselie.
Nutritionele informatie
Energie: 246 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 5 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kalfsgehakt
250 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sauté van kalfsvlees
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
2
15
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Prei | Fijngesneden
    Delhaize Prei | Fijngesneden
    300 gr
    2de tegen -50%
    1
    69
    Gestoomde worteltjes
    * Gestoomde worteltjes
    250 gr
    2
    99

    Reeds in je keuken

    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Totaal:
    €24,27