Recept zoekresultatenJonge prei en venkel met kruidenvinaigrette
Delhaize logo
  • Jonge prei en venkel met kruidenvinaigrette

Jonge prei en venkel met kruidenvinaigrette

Jonge prei en venkel met kruidenvinaigrette
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 jonge preistengels
  • 3 venkelbollen
  • 1/2 bosje waterkers
  • 2 stengels platte peterselie
  • 1 el hazelnoten
  • 1 el mosterd op oude wijze
  • 1/2 kl biocitroenschil
  • 2 el biomengeling van 4 oliën
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte peper
  • zout
  • 6 jonge preistengels
  • 3 venkelbollen
  • 1/2 bosje waterkers
  • 2 stengels platte peterselie
  • 1 el hazelnoten
  • 1 el mosterd op oude wijze
  • 1/2 kl biocitroenschil
  • 2 el biomengeling van 4 oliën
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
1
Snijd het uiteinde en het groen vande prei. Snijd de venkelbollen verticaal in schijven. Stoom de groenten 10 min. Laat ze afkoelen en uitlekken.
2
Maak een vinaigrette door de hazelnoten, de waterkers (blaadjes en steeltjes), de blaadjes platte peterselie, de mosterd en de olie samen fijn te mixen. Zout en peper.
3
Schik de groenten op een schotel en schenk er de kruidenvinaigrette over.
1
Snijd het uiteinde en het groen vande prei. Snijd de venkelbollen verticaal in schijven. Stoom de groenten 10 min. Laat ze afkoelen en uitlekken.
2
Maak een vinaigrette door de hazelnoten, de waterkers (blaadjes en steeltjes), de blaadjes platte peterselie, de mosterd en de olie samen fijn te mixen. Zout en peper.
3
Schik de groenten op een schotel en schenk er de kruidenvinaigrette over.
Nutritionele informatie
Energie: 161 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Bijgerechten