1
Marinade met specerijen : meng in een kom de citroenschil, de gember, de look, de kerrie, de Cayennepeper, de koriander, de nootmuskaat, zout, peper en olijfolie. Zet opzij.
2
Snij met een scherp mes de jonge patrijzen open langs de wervelkolom. Druk ze plat. Leg ze in een rechthoekige schotel.
3
Smeer de jonge patrijzen met een keukenpenseel in met marinade. Zet de resterende marinade opzij. Zet 10 minuten opzij.
4
Verwarm de oven voor op 220°.
5
Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Snij in schijfjes.
6
Smeer de bodem van een schotel in met de resterende olijfolie. Leg op de bodem de schijfjes citroen en leg daarop de platgedrukte patrijzen.
7
Laat 15 minuten braden in de oven. Smeer de jonge patrijzen indien nodig opnieuw in met marinade. Dek af. Laat nog 15 minuten braden.
8
Doe er op het einde van de baktijd het citroensap en de resterende marinade bij.
1
Marinade met specerijen : meng in een kom de citroenschil, de gember, de look, de kerrie, de Cayennepeper, de koriander, de nootmuskaat, zout, peper en olijfolie. Zet opzij.
2
Snij met een scherp mes de jonge patrijzen open langs de wervelkolom. Druk ze plat. Leg ze in een rechthoekige schotel.
3
Smeer de jonge patrijzen met een keukenpenseel in met marinade. Zet de resterende marinade opzij. Zet 10 minuten opzij.
4
Verwarm de oven voor op 220°.
5
Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Snij in schijfjes.
6
Smeer de bodem van een schotel in met de resterende olijfolie. Leg op de bodem de schijfjes citroen en leg daarop de platgedrukte patrijzen.
7
Laat 15 minuten braden in de oven. Smeer de jonge patrijzen indien nodig opnieuw in met marinade. Dek af. Laat nog 15 minuten braden.
8
Doe er op het einde van de baktijd het citroensap en de resterende marinade bij.