Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenJavanais met crème au beurre van koffie en chocoladeganache
Delhaize logo
  • Javanais met crème au beurre van koffie en chocoladeganache
    E

Javanais met crème au beurre van koffie en chocoladeganache

door Jeroen Meus
Javanais met crème au beurre van koffie en chocoladeganacheE
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
16 porties
  • 80 g gezeefde bloem
  • 28 g café frappépoeder
  • 20 g bloemsuiker (voor de koffieslagroom)
  • 2 dl slagroom
  • 50 g boter, in blokjes (voor de chocoladeganache)
  • 200 g donkere chocolade
  • 1 dl volle room
  • 450 g boter
  • 1 scheutje water
  • 5 cl sterke koffie
  • 240 g suiker (voor de crème au beurre van koffie)
  • 290 g kristalsuiker
  • 320 g bloemsuiker
  • 300 g amandelpoeder
  • chocoladekoffiebonen (voor de afwerking)
  • 12 eiwitten
  • 3 eieren
  • 80 g gezeefde bloem
  • 28 g café frappépoeder
  • 20 g bloemsuiker (voor de koffieslagroom)
  • 2 dl slagroom
  • 50 g boter, in blokjes (voor de chocoladeganache)
  • 200 g donkere chocolade
  • 1 dl volle room
  • 450 g boter
  • 1 scheutje water
  • 5 cl sterke koffie
  • 240 g suiker (voor de crème au beurre van koffie)
  • 290 g kristalsuiker
  • 320 g bloemsuiker
  • 300 g amandelpoeder
  • chocoladekoffiebonen (voor de afwerking)

Begin met koken

: 30 min + 7 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op 220°C.
2
Begin met de biscuit: klop 6 eiwitten, 300 g bloemsuiker en het amandelpoeder op tot een schuimige massa. Klop de andere 6 eiwitten op met 50 g kristalsuiker. Voeg de gezeefde bloem toe. Meng alles goed onder elkaar en smeer het beslag zo dun mogelijk uit op een bakplaat met een bakpapier.
3
Bak de biscuit in de voorverwarmde oven voor 7 min. Haal de biscuit uit de oven, haal van de bakplaat, leg er een handdoek over en laat afkoelen.
4
Voor de crème au beurre van koffie: laat 400 g boter helemaal zacht worden. Klop de eieren tot een witte massa, breng 240 g suiker aan de kook met een scheutje water en voeg het suikermengsel toe aan de eieren. Voeg de boter voorzichtig toe, tot ze volledig is opgenomen. Meng de koude koffie met de crème au beurre.
5
Snijd de biscuit in de lengte in 4 gelijke delen. Smeer een laagje crème au beurre op een laag biscuit, bedek met een volgende laag biscuit en besmeer opnieuw met een laagje crème au beurre. Leg alle stukken op elkaar. Druk alles goed aan en stop de javanaisbasis in de vriezer.
6
Maak de chocoladeganache: breng de room aan de kook en voeg de chocolade en 50 g boter toe. Zorg dat alle chocolade gesmolten is. Giet de ganache over de javanais. Laat goed afkoelen en snijd de javanais in gelijke stukken.
7
Maak de koffieslagroom: klop de slagroom en 20 g bloemsuiker op en meng de zakjes café frappépoeder eronder.
8
Werk de javanais af met chocoladekoffiebonen en serveer met de café frappéslagroom.
1
Verwarm de oven voor op 220°C.
2
Begin met de biscuit: klop 6 eiwitten, 300 g bloemsuiker en het amandelpoeder op tot een schuimige massa. Klop de andere 6 eiwitten op met 50 g kristalsuiker. Voeg de gezeefde bloem toe. Meng alles goed onder elkaar en smeer het beslag zo dun mogelijk uit op een bakplaat met een bakpapier.
3
Bak de biscuit in de voorverwarmde oven voor 7 min. Haal de biscuit uit de oven, haal van de bakplaat, leg er een handdoek over en laat afkoelen.
4
Voor de crème au beurre van koffie: laat 400 g boter helemaal zacht worden. Klop de eieren tot een witte massa, breng 240 g suiker aan de kook met een scheutje water en voeg het suikermengsel toe aan de eieren. Voeg de boter voorzichtig toe, tot ze volledig is opgenomen. Meng de koude koffie met de crème au beurre.
5
Snijd de biscuit in de lengte in 4 gelijke delen. Smeer een laagje crème au beurre op een laag biscuit, bedek met een volgende laag biscuit en besmeer opnieuw met een laagje crème au beurre. Leg alle stukken op elkaar. Druk alles goed aan en stop de javanaisbasis in de vriezer.
6
Maak de chocoladeganache: breng de room aan de kook en voeg de chocolade en 50 g boter toe. Zorg dat alle chocolade gesmolten is. Giet de ganache over de javanais. Laat goed afkoelen en snijd de javanais in gelijke stukken.
7
Maak de koffieslagroom: klop de slagroom en 20 g bloemsuiker op en meng de zakjes café frappépoeder eronder.
8
Werk de javanais af met chocoladekoffiebonen en serveer met de café frappéslagroom.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1758; energie (kCal): 423; vetten (g): 29,1; verzadigde vetten (g): 14,1; koolhydraten (g): 33,2; suikers (g): 28,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 680,61
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1758; energie (kCal): 423; vetten (g): 29,1; verzadigde vetten (g): 14,1; koolhydraten (g): 33,2; suikers (g): 28,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 680,61
Frans
Vegetarisch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Koffie | Houseblend | 12 caps
Starbucks Koffie | Houseblend | 12 caps
102 gr
3+1 gratis
5
79
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
2 × 250 gr
0
79
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
2de tegen -50%
8
79
Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet
Lindt Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet
4 × 50 gr
2de tegen -50%
3
35
Room | Volle | 36% 20cl
Dilea Room | Volle | 36% 20cl
20 cl
3
05
Mineraal Water | Plat | Glas
Ordal Mineraal Water | Plat | Glas
6 x 1 l
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
1
85
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
3 × 125 gr
2+1 gratis
4
99
Koffie | Colombia | Bonen | Fairtrade
Latitude 28 Koffie | Colombia | Bonen | Fairtrade
250 gr
2+1 gratis
4
49

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Totaal:
€56,17

Deze recepten kan je ook leuk vinden