1
Bekleed een taartvorm (22 cm diameter, liefst een springvorm) met vershoudfolie. Snijd de brownies in stukjes en leg ze op de bodem van de vorm. Druk goed aan.
2
Hak de chocolade fijn. Breng 15 cl room aan de kook. Neem van het vuur en doe er de chocolade bij. Laat 1 min staan, meng dan met de garde. Giet in een grote kom. Klop 45 cl room stijf (het gaat gemakkelijker in een koude kom) en doe er de gesmolten chocolade bij. Meng goed.
3
Giet in de taartvorm, strijk de bovenkant glad, dek af en plaats enkele uren in de diepvriezer.
4
Neem de ijstaart uit de vorm, bestrooi met cacaopoeder en versier met frambozen of rode bessen. Dien meteen op en geef er frambozencoulis bij.
1
Bekleed een taartvorm (22 cm diameter, liefst een springvorm) met vershoudfolie. Snijd de brownies in stukjes en leg ze op de bodem van de vorm. Druk goed aan.
2
Hak de chocolade fijn. Breng 15 cl room aan de kook. Neem van het vuur en doe er de chocolade bij. Laat 1 min staan, meng dan met de garde. Giet in een grote kom. Klop 45 cl room stijf (het gaat gemakkelijker in een koude kom) en doe er de gesmolten chocolade bij. Meng goed.
3
Giet in de taartvorm, strijk de bovenkant glad, dek af en plaats enkele uren in de diepvriezer.
4
Neem de ijstaart uit de vorm, bestrooi met cacaopoeder en versier met frambozen of rode bessen. Dien meteen op en geef er frambozencoulis bij.