Recept zoekresultatenHuisje van Hans en Grietje
Delhaize logo
  • Huisje van Hans en Grietje

Huisje van Hans en Grietje

Huisje van Hans en Grietje
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 10 viervierdencakes natuur
  • 4 dozen petits-beurres
  • 4 dozen kattentongen
  • gommetjes of andere snoepjes (volgens eigen voorkeur)
  • 6 eiwitten
  • 750 g bloemsuiker
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 10 viervierdencakes natuur
  • 4 dozen petits-beurres
  • 4 dozen kattentongen
  • gommetjes of andere snoepjes (volgens eigen voorkeur)
  • 6 eiwitten
  • 750 g bloemsuiker
  • 1/2 citroen (het sap)

Begin met koken

: 40 min + 4u rusttijd
1
Bereid het glazuur. Het glazuur dient als lijm en eveneens als decoratie voor de koekjes. Klop hiervoor de eiwitten op met de helft van de poedersuiker. Wanneer je een gladde pasta krijgt, voeg je er de overige poedersuiker en het citroensap bij. Klop de eiwitten stevig verder op tot alles mooi gemengd is.
2
Verdeel het glazuur over een aantal potjes afhankelijk van het aantal kleuren glazuur dat je wilt. Geef elk potje een andere kleur met enkele druppels kleurstof. Opmerking: indien het glazuur te lopend is, voeg je een beetje bloemsuiker toe. Indien het te dik is, voeg je nog wat citroensap toe.
3
Vul een spuitzak met een kleine opening met het glazuur. Versier de koekjes met het glazuur en eventueel enkele snoepjes en laat ze drogen.
4
Start nu met de opbouw van het huisje. chik hiervoor 6 cakes (2 lagen van 3 cakes) op een plateau of een houten plank waarop je het huisje wilt serveren. Lijm de 6 cakes aan elkaar met het zelfgemaakte glazuur. Vorm met de resterende cakes het dak van het huisje. Snijd de cakes aan waar nodig en plak ze aan elkaar met het glazuur.
5
Versier vervolgens het huisje met de petitbeurres en gebruik de kattentongen voor het dak. Gebruik steeds het glazuur als lijm. Vul kleine gaatjes op met het glazuur en vorm raampjes en een deur in het huisje.
6
Laat minstens 4 u rusten op een koele droge plek alvorens te serveren.
1
Bereid het glazuur. Het glazuur dient als lijm en eveneens als decoratie voor de koekjes. Klop hiervoor de eiwitten op met de helft van de poedersuiker. Wanneer je een gladde pasta krijgt, voeg je er de overige poedersuiker en het citroensap bij. Klop de eiwitten stevig verder op tot alles mooi gemengd is.
2
Verdeel het glazuur over een aantal potjes afhankelijk van het aantal kleuren glazuur dat je wilt. Geef elk potje een andere kleur met enkele druppels kleurstof. Opmerking: indien het glazuur te lopend is, voeg je een beetje bloemsuiker toe. Indien het te dik is, voeg je nog wat citroensap toe.
3
Vul een spuitzak met een kleine opening met het glazuur. Versier de koekjes met het glazuur en eventueel enkele snoepjes en laat ze drogen.
4
Start nu met de opbouw van het huisje. chik hiervoor 6 cakes (2 lagen van 3 cakes) op een plateau of een houten plank waarop je het huisje wilt serveren. Lijm de 6 cakes aan elkaar met het zelfgemaakte glazuur. Vorm met de resterende cakes het dak van het huisje. Snijd de cakes aan waar nodig en plak ze aan elkaar met het glazuur.
5
Versier vervolgens het huisje met de petitbeurres en gebruik de kattentongen voor het dak. Gebruik steeds het glazuur als lijm. Vul kleine gaatjes op met het glazuur en vorm raampjes en een deur in het huisje.
6
Laat minstens 4 u rusten op een koele droge plek alvorens te serveren.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Eindejaar
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

Langue de chat
4 dozen

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Viervierdencake | Natuur
Lotus Viervierdencake | Natuur
300 gr
4
29
Koekjes | Véritable Petit Beurre | Pocket
LU Koekjes | Véritable Petit Beurre | Pocket
2 × 300 gr
4
39
Snoepjes | Cola
Delhaize Snoepjes | Cola
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
05
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
3 × 250 gr
0
79
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Totaal:
€17,18

Deze recepten kan je ook leuk vinden