1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pastinaak en snijd in frietjes. Leg de frietjes samen met vijf hele knoflookteentjes op de bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper en zout. Bak 20 min. af in de oven. Halverwege de frietjes even omroeren.
3
Voor de salsa: schil de appel en snijd in kleine stukjes. Schil de komkommer en snijd in even grote stukjes. Meng de appel met de komkommer en besprenkel met het sap van een halve citroen. Kruid af met peper en zout.
4
Verwarm een anti-aanbakpan. Snijd de pens in schijfjes van ongeveer 1,5 cm dik en bak in een beetje boter en olijfolie.
5
Voor de dressing: meng 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel Griekse yoghurt. Haal 2 knoflookteentjes uit de oven en pers ze uit bij de yoghurt-mayonaisemengeling. Roer goed om. Kruid af met een beetje citroensap, peper en zout.
6
Snijd het hotdogbroodje langs de bovenkant overlangs, zonder het helemaal door te snijden. Verwarm het even in de oven.
7
Bestrijk de binnenkant van het warme broodje met de dressing, leg er wat rucola op, dan de schijfjes witte pens. Werk af met de appel-komkommersalsa.
8
Serveer met de pastinaakfrietjes en wat extra rucola met knoflookdressing.
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pastinaak en snijd in frietjes. Leg de frietjes samen met vijf hele knoflookteentjes op de bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper en zout. Bak 20 min. af in de oven. Halverwege de frietjes even omroeren.
3
Voor de salsa: schil de appel en snijd in kleine stukjes. Schil de komkommer en snijd in even grote stukjes. Meng de appel met de komkommer en besprenkel met het sap van een halve citroen. Kruid af met peper en zout.
4
Verwarm een anti-aanbakpan. Snijd de pens in schijfjes van ongeveer 1,5 cm dik en bak in een beetje boter en olijfolie.
5
Voor de dressing: meng 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel Griekse yoghurt. Haal 2 knoflookteentjes uit de oven en pers ze uit bij de yoghurt-mayonaisemengeling. Roer goed om. Kruid af met een beetje citroensap, peper en zout.
6
Snijd het hotdogbroodje langs de bovenkant overlangs, zonder het helemaal door te snijden. Verwarm het even in de oven.
7
Bestrijk de binnenkant van het warme broodje met de dressing, leg er wat rucola op, dan de schijfjes witte pens. Werk af met de appel-komkommersalsa.
8
Serveer met de pastinaakfrietjes en wat extra rucola met knoflookdressing.