Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenGroenteverrine op Marokkaanse wijze
Delhaize logo
  • Groenteverrine op Marokkaanse wijze

Groenteverrine op Marokkaanse wijze

Groenteverrine op Marokkaanse wijze
Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 niet te dikke aubergine (ong. 350 g)
  • 50 g jonge spinaziescheuten
  • 1/2 sjalotje
  • 100 g kikkererwten in blik
  • komijnpoeder
  • 1 el olijfolie
  • kaneelpoeder
  • paprikapoeder
  • fleur de sel
  • Peper
  • knoflookpoeder
  • 2 niet te dikke aubergine (ong. 350 g)
  • 50 g jonge spinaziescheuten
  • 1/2 sjalotje
  • 100 g kikkererwten in blik
  • komijnpoeder
  • 1 el olijfolie
  • kaneelpoeder
  • paprikapoeder
  • fleur de sel
  • Peper
  • knoflookpoeder

Begin met koken

1
Snij de aubergines in de lengte in twee. Leg de velzijde op de ovengrill en laat bakken op 200 graden totdat het vlees mals is. Haal dan uit de oven en krab het vruchtvlees eraf met een lepeltje, doe het in een kommetje. Doe daarbij de gepelde en fijngehalte sjalot, een mespuntje lookpoeder, een koffielepel komijnpoeder, een halve koffielepel paprikapoeder en tot slot een mespuntje kaneel. Meng tot een homogeen mengsel. Doe er naar smaak zout en peper op en doe er een eetlepel olijfolie bij.
2
Laat de kekererwten uitlekken en doe er peper op.
3
Was de spinazieblaadjes en hak ze grof nadat je de steeltjes verwijderd hebt.
4
Schik elke verrine door te beginnen met de auberginepuree met specerijen. Dek af met wat kekererwten en leg er dan een laagje fijngesneden spinazie op.
5
Dien op met brood bij het aperitief of als bijgerecht bij gevogelte of vis.
1
Snij de aubergines in de lengte in twee. Leg de velzijde op de ovengrill en laat bakken op 200 graden totdat het vlees mals is. Haal dan uit de oven en krab het vruchtvlees eraf met een lepeltje, doe het in een kommetje. Doe daarbij de gepelde en fijngehalte sjalot, een mespuntje lookpoeder, een koffielepel komijnpoeder, een halve koffielepel paprikapoeder en tot slot een mespuntje kaneel. Meng tot een homogeen mengsel. Doe er naar smaak zout en peper op en doe er een eetlepel olijfolie bij.
2
Laat de kekererwten uitlekken en doe er peper op.
3
Was de spinazieblaadjes en hak ze grof nadat je de steeltjes verwijderd hebt.
4
Schik elke verrine door te beginnen met de auberginepuree met specerijen. Dek af met wat kekererwten en leg er dan een laagje fijngesneden spinazie op.
5
Dien op met brood bij het aperitief of als bijgerecht bij gevogelte of vis.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegan
Overig
Lente,Zomer
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
09
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
100 gr
Bio
    2
    19
    Fijngesneden sjalot
    Delhaize Fijngesneden sjalot
    200 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    99
    Kikkererwten
    Bonduelle Kikkererwten
    2 x 60 gr
    2
    65
    Kruiden | Komijn | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
    38 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    75
    Kruiden | Kaneel | Stokjes
    Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
    13 gr
    1
    19
    Kruiden | Look | Granulaat
    Delhaize Kruiden | Look | Granulaat
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    62

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    2de tegen -50%
    Bio
    • little-lione.external.82792960.svg
    6
    99
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €11,48

    Deze recepten kan je ook leuk vinden