Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGroenteverrine op Marokkaanse wijze
Delhaize logo
  • Groenteverrine op Marokkaanse wijze

Groenteverrine op Marokkaanse wijze

Groenteverrine op Marokkaanse wijze
Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 niet te dikke aubergine (ong. 350 g)
  • 50 g jonge spinaziescheuten
  • 1/2 sjalotje
  • 100 g kikkererwten in blik
  • komijnpoeder
  • 1 el olijfolie
  • kaneelpoeder
  • paprikapoeder
  • fleur de sel
  • Peper
  • knoflookpoeder
  • 2 niet te dikke aubergine (ong. 350 g)
  • 50 g jonge spinaziescheuten
  • 1/2 sjalotje
  • 100 g kikkererwten in blik
  • komijnpoeder
  • 1 el olijfolie
  • kaneelpoeder
  • paprikapoeder
  • fleur de sel
  • Peper
  • knoflookpoeder

Begin met koken

1
Snij de aubergines in de lengte in twee. Leg de velzijde op de ovengrill en laat bakken op 200 graden totdat het vlees mals is. Haal dan uit de oven en krab het vruchtvlees eraf met een lepeltje, doe het in een kommetje. Doe daarbij de gepelde en fijngehalte sjalot, een mespuntje lookpoeder, een koffielepel komijnpoeder, een halve koffielepel paprikapoeder en tot slot een mespuntje kaneel. Meng tot een homogeen mengsel. Doe er naar smaak zout en peper op en doe er een eetlepel olijfolie bij.
2
Laat de kekererwten uitlekken en doe er peper op.
3
Was de spinazieblaadjes en hak ze grof nadat je de steeltjes verwijderd hebt.
4
Schik elke verrine door te beginnen met de auberginepuree met specerijen. Dek af met wat kekererwten en leg er dan een laagje fijngesneden spinazie op.
5
Dien op met brood bij het aperitief of als bijgerecht bij gevogelte of vis.
1
Snij de aubergines in de lengte in twee. Leg de velzijde op de ovengrill en laat bakken op 200 graden totdat het vlees mals is. Haal dan uit de oven en krab het vruchtvlees eraf met een lepeltje, doe het in een kommetje. Doe daarbij de gepelde en fijngehalte sjalot, een mespuntje lookpoeder, een koffielepel komijnpoeder, een halve koffielepel paprikapoeder en tot slot een mespuntje kaneel. Meng tot een homogeen mengsel. Doe er naar smaak zout en peper op en doe er een eetlepel olijfolie bij.
2
Laat de kekererwten uitlekken en doe er peper op.
3
Was de spinazieblaadjes en hak ze grof nadat je de steeltjes verwijderd hebt.
4
Schik elke verrine door te beginnen met de auberginepuree met specerijen. Dek af met wat kekererwten en leg er dan een laagje fijngesneden spinazie op.
5
Dien op met brood bij het aperitief of als bijgerecht bij gevogelte of vis.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegan
Overig
Lente,Zomer
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

sjalot
1/2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Komijn

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kaneel

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Fleur de sel

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peper

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Knoflookgriesmeel

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Kikkererwten | Bio
Delhaize Kikkererwten | Bio
220 gr
Bio
    1
    29

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Extra vierge
    Delhaize Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    5
    85
    Totaal:
    €4,53