Recept zoekresultatenGroene appel met vanille en mascarpone
Delhaize logo
  • Groene appel met vanille en mascarpone

Groene appel met vanille en mascarpone

door Peter Goossens
Groene appel met vanille en mascarpone
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 100 g mascarpone
  • 100 g witte chocolade
  • 1 blad gelatine
  • 180 g slagroom 40% V.G.
  • 30 g suiker
  • 150 ml appelsap Delhaize Bio
  • 5 blaadjes munt
  • 10 blaadjes verse koriander
  • 50 ml gin
  • 1 stuk gember, geraspt
  • 100 ml rietsuikersiroop
  • 1 zakje Earl Grey thee
  • 4 stukken gebakken merigue
  • munt
  • 100 g mascarpone
  • 100 g witte chocolade
  • 1 blad gelatine
  • 180 g slagroom 40% V.G.
  • 30 g suiker
  • 150 ml appelsap Delhaize Bio
  • 5 blaadjes munt
  • 10 blaadjes verse koriander
  • 50 ml gin
  • 1 stuk gember, geraspt
  • 100 ml rietsuikersiroop
  • 1 zakje Earl Grey thee
  • 4 stukken gebakken merigue
  • munt

Begin met koken

Mascarponemousse met vanille
Week de gelatine in ijskoud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de dooiers met de suiker witschuimend en voeg de mascarpone en de vanillezaadjes toe. Klop goed los. Verwarm een beetje room op een zacht vuur en smelt hierin de uitgeknepen gelatine. Voeg dit toe aan de mascarponemix samen met de gesmolten witte chocolade. Laat eventjes afkoelen en voeg er de rest van de room aan toe die je ondertussen half opgeklopt hebt en werk af met wat limoenrasp. Laat afkoelen in een spuitzak.

Appelcoulis
Meng het sap met de fijngesneden koriander, de limoenzeste en het limoensap, de rasp van een stukje gember, de vanillezaadjes, de citroengrasstengel en de gin. Laat ongeveer een uurtje rusten in de koeling. Giet door een roerzeef en plaats eventueel op ijs.

Granny Smith-slierten
Schil de appel (houd de schillen bij) en snij met een dunschiller in fijne slierten en wat blokjes. Marineer in de lauwe coulis van appel en voeg er de appelschillen en het zakje thee aan toe. Plaats in de frigo.

Afwerking
Spuit in het midden van een diep bord wat mousse van mascarpone, plaats hierop de gebroken meringues en de fijngesneden Granny Smith, beleg met een mooie bol sorbet van limoen en daarop de appelslierten. Werk af met vers rasp van limoen en de blaadjes munt. Serveer de coulis apart.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Monin Monin Rietsuiker 250 ml |Siroop|Monin Pure Cane Sugar 25cl
25 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mascarpone
Galbani Mascarpone
500 gr
2+1 gratis
5
19
Chocolade | Wit | Tablet
Galak Chocolade | Wit | Tablet
100 gr
2
69
Voedingsgelatine | 9 blaadjes
Vahiné Voedingsgelatine | 9 blaadjes
17 gr
2
29
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Sap | Appel | Bruisend | Blik
Appletiser Sap | Appel | Bruisend | Blik
6 x 25 cl
2de tegen -50%
7
95
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2de tegen -40%
2
95
50cl | Gin | Pink | Rose | 0%alc
Ceder's 50cl | Gin | Pink | Rose | 0%alc
50 cl
- €5
20
49
€25,49
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
2de tegen -40%
3
35
Thee | Zwart | Earl Grey | Zakjes
Delhaize Thee | Zwart | Earl Grey | Zakjes
35 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
60
Meringues | Wit
Hamlet Meringues | Wit
100 gr
2
39
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Totaal:
€57,03

Deze recepten kan je ook leuk vinden