Recept zoekresultatenGranenreep met chocolade
Delhaize logo
  • Granenreep met chocolade
    D

Granenreep met chocolade

Granenreep met chocoladeD
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 125 g boter
  • 50 g chocoladepastilles (« Callets »)
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 20 g geraspte kokosnoot
  • 200 g havermoutvlokken
  • 2 el honing
  • 100 g zachte, gedroogde abrikozen
  • 40 g zonnebloempitten
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 125 g boter
  • 50 g chocoladepastilles (« Callets »)
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 20 g geraspte kokosnoot
  • 200 g havermoutvlokken
  • 2 el honing
  • 100 g zachte, gedroogde abrikozen
  • 40 g zonnebloempitten

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en voeg de suiker en de honing toe. Verwarm, af en toe roerend, op een zacht vuur tot alles gesmolten is.
3
Neem de pot van het vuur en voeg de havermoutvlokken toe, de zonnebloempitten, de kokosnoot, het kaneelpoeder en de in kleine blokjes gesneden abrikozen. Meng goed.
4
Leg bakpapier in een kleine rechthoekige (17 x 26 cm) of vierkante (21 x 21 cm) ovenschotel. Doe er de bereiding in, strijk glad en verdeel er de chocolade over. Druk goed aan.
5
Bak 25 min. in de oven. Snij het warme gebak in vierkanten of rechthoeken en laat afkoelen in de schotel. Dek af en zet in de koelkast.
6
Wikkel de repen afzonderlijk in boterhampapier.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en voeg de suiker en de honing toe. Verwarm, af en toe roerend, op een zacht vuur tot alles gesmolten is.
3
Neem de pot van het vuur en voeg de havermoutvlokken toe, de zonnebloempitten, de kokosnoot, het kaneelpoeder en de in kleine blokjes gesneden abrikozen. Meng goed.
4
Leg bakpapier in een kleine rechthoekige (17 x 26 cm) of vierkante (21 x 21 cm) ovenschotel. Doe er de bereiding in, strijk glad en verdeel er de chocolade over. Druk goed aan.
5
Bak 25 min. in de oven. Snij het warme gebak in vierkanten of rechthoeken en laat afkoelen in de schotel. Dek af en zet in de koelkast.
6
Wikkel de repen afzonderlijk in boterhampapier.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1827; energie (kCal): 438; vetten (g): 23,2; verzadigde vetten (g): 12,8; koolhydraten (g): 47,1; suikers (g): 28; vezels (g): 5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 241,64
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1827; energie (kCal): 438; vetten (g): 23,2; verzadigde vetten (g): 12,8; koolhydraten (g): 47,1; suikers (g): 28; vezels (g): 5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 241,64
Vegetarisch
Kids,Brunch
Ontbijt
Snack

Deze recepten kan je ook leuk vinden