Delhaize logo
  • Glühweinkit

Glühweinkit

Glühweinkit
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 1 sinaasappel bio
  • 1 citroen
  • 100 g blonde kandij- cassonade
  • 1 fles rode wijn
  • 5 cm gember
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stuk steranijs
  • 3 kruidnagels
  • 1 snuifje muskaatnoot
  • 1 sinaasappel bio
  • 1 citroen
  • 100 g blonde kandij- cassonade
  • 1 fles rode wijn
  • 5 cm gember
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stuk steranijs
  • 3 kruidnagels
  • 1 snuifje muskaatnoot

Begin met koken

10 min. + 2h droogtud </p><p>Kit:</p><ol><li> Verwarm de oven voor op 50°C. Schil de sinaasappel en de citroen in heel fijne, lange slierten. Snijd de gember schuin in fijne plakjes. Schik alles op het rooster van de oven en laat 2 u in de oven drogen. Draai ze intussen af en toe om. Laat afkoelen. </li><li> Doe de cassonade en de kruiden in een bokaal en voeg dan de zestes toe. Sluit de bokaal goed af en pak hem samen met een fles wijn in. Vergeet niet een korte gebruiksaanwijzing toe te voegen (zie hieronder).</li></ol><p>Warme wijn
1
Giet de wijn en de inhoud van de bokaal in een steelpan. Verwarm op een zacht vuurtje en roer af en toe. Laat 5 min. lichtjes sudderen.
2
Giet door een zeefje in kopjes. Je mag een half schijfje sinaasappel in elk kopje toevoegen.
3
Suivez la recette et n’utilisez que la moitié des zestes (sans les sécher bien sûr !).
1
Giet de wijn en de inhoud van de bokaal in een steelpan. Verwarm op een zacht vuurtje en roer af en toe. Laat 5 min. lichtjes sudderen.
2
Giet door een zeefje in kopjes. Je mag een half schijfje sinaasappel in elk kopje toevoegen.
3
Suivez la recette et n’utilisez que la moitié des zestes (sans les sécher bien sûr !).
Nutritionele informatie
Energie: 235 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Eindejaar
Aperitief
Herfst,Winter
Dranken