Recept zoekresultatenGlazuur voor roomsoesjes
Delhaize logo
  • Glazuur voor roomsoesjes
    E

Glazuur voor roomsoesjes

Glazuur voor roomsoesjesE
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 50 g pure chocolade
  • 80 g bloemsuiker
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 50 g pure chocolade
  • 80 g bloemsuiker
  • 1 el oranjebloesemwater

Begin met koken

: 10 min.</p><p>Voor het chocoladeglazuur:</p><ol><li>Smelt de chocolade au bain-marie.</li><li>Roer voorzichtig om luchtbellen te voorkomen.</li><li>Doop de bovenkant van de soesjes in de gesmolten chocolade.</li><li>Voeg eventuele decoraties toe voordat de chocolade hard wordt.</li></ol><p>Voor het oranjebloesemglazuur:
1
Doe de poedersuiker in een kleine kom en voeg geleidelijk aan enkele druppels oranjebloesemwater toe. Het mengsel mag niet te vloeibaar zijn.
2
Voeg meer suiker toe als het mengsel te vloeibaar is, of voeg iets meer oranjebloesemwater toe als het te dik is.
3
Doop de bovenkant van de soesjes in het glazuur.
4
Voeg eventuele decoraties toe voordat de suiker hard wordt.
1
Doe de poedersuiker in een kleine kom en voeg geleidelijk aan enkele druppels oranjebloesemwater toe. Het mengsel mag niet te vloeibaar zijn.
2
Voeg meer suiker toe als het mengsel te vloeibaar is, of voeg iets meer oranjebloesemwater toe als het te dik is.
3
Doop de bovenkant van de soesjes in het glazuur.
4
Voeg eventuele decoraties toe voordat de suiker hard wordt.
Nutritionele informatie
E
Per 100 g: Energie: 460 kcal - Vetten: 13,9 g - Koolhydraten: 78,8 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 460 kcal - Vetten: 13,9 g - Koolhydraten: 78,8 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 3 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet
Lindt Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet
50 gr
3
35
Aroma | Oranjebloessem
Vahiné Aroma | Oranjebloessem
20 cl
3
89

Reeds in je keuken

Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Totaal:
€7,24

Deze recepten kan je ook leuk vinden