1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met bakpapier (ook tegen de randen).
2
Hak of plet de crackers tot kruimels en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel de bereiding over de springvorm en druk ze goed aan met de bodem van een glas. Zet in de koelkast.
3
Meng de Philadelphia, de eieren en de room met een garde in een slakom, tot een gladde crème. Houd wat kruiden apart voor de afwerking, hak de rest met een mes fijn en voeg ze toe. Breng verder op smaak. Giet in de bakvorm en schuif 35 min in de oven. Laat lauw worden.
4
Ontvorm de cheesecake, werk hem af met de verse kruiden en dien hem nog een beetje lauw op. Serveer als voorgerecht of als lunch, met een slaatje. Is koud ook heel lekker, in de picknickmand of voor een buffet (maak de cheesecake in dat geval de dag voordien klaar en laat hem in de koelkast rusten).
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met bakpapier (ook tegen de randen).
2
Hak of plet de crackers tot kruimels en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel de bereiding over de springvorm en druk ze goed aan met de bodem van een glas. Zet in de koelkast.
3
Meng de Philadelphia, de eieren en de room met een garde in een slakom, tot een gladde crème. Houd wat kruiden apart voor de afwerking, hak de rest met een mes fijn en voeg ze toe. Breng verder op smaak. Giet in de bakvorm en schuif 35 min in de oven. Laat lauw worden.
4
Ontvorm de cheesecake, werk hem af met de verse kruiden en dien hem nog een beetje lauw op. Serveer als voorgerecht of als lunch, met een slaatje. Is koud ook heel lekker, in de picknickmand of voor een buffet (maak de cheesecake in dat geval de dag voordien klaar en laat hem in de koelkast rusten).