Recept zoekresultatenGezouten cheesecake met Philadelphia en tuinkruiden
Delhaize logo

Gezouten cheesecake met Philadelphia en tuinkruiden

Gezouten cheesecake met Philadelphia en tuinkruiden
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 660 g ‘Philadelphia Original’
  • 150 g crackers Tuc Original
  • 50 g verse kruiden naar keuze: peterselie, munt, bieslook, dille, basilicum
  • 10 cl room (35% vg)
  • 4 eieren
  • 80 g boter
  • 1 zout
  • 1 peper
  • 660 g ‘Philadelphia Original’
  • 150 g crackers Tuc Original
  • 50 g verse kruiden naar keuze: peterselie, munt, bieslook, dille, basilicum
  • 10 cl room (35% vg)
  • 4 eieren
  • 80 g boter
  • 1 zout
  • 1 peper

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met bakpapier (ook tegen de randen).
2
Hak of plet de crackers tot kruimels en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel de bereiding over de springvorm en druk ze goed aan met de bodem van een glas. Zet in de koelkast.
3
Meng de Philadelphia, de eieren en de room met een garde in een slakom, tot een gladde crème. Houd wat kruiden apart voor de afwerking, hak de rest met een mes fijn en voeg ze toe. Breng verder op smaak. Giet in de bakvorm en schuif 35 min in de oven. Laat lauw worden.
4
Ontvorm de cheesecake, werk hem af met de verse kruiden en dien hem nog een beetje lauw op. Serveer als voorgerecht of als lunch, met een slaatje. Is koud ook heel lekker, in de picknickmand of voor een buffet (maak de cheesecake in dat geval de dag voordien klaar en laat hem in de koelkast rusten).
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met bakpapier (ook tegen de randen).
2
Hak of plet de crackers tot kruimels en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel de bereiding over de springvorm en druk ze goed aan met de bodem van een glas. Zet in de koelkast.
3
Meng de Philadelphia, de eieren en de room met een garde in een slakom, tot een gladde crème. Houd wat kruiden apart voor de afwerking, hak de rest met een mes fijn en voeg ze toe. Breng verder op smaak. Giet in de bakvorm en schuif 35 min in de oven. Laat lauw worden.
4
Ontvorm de cheesecake, werk hem af met de verse kruiden en dien hem nog een beetje lauw op. Serveer als voorgerecht of als lunch, met een slaatje. Is koud ook heel lekker, in de picknickmand of voor een buffet (maak de cheesecake in dat geval de dag voordien klaar en laat hem in de koelkast rusten).

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Voorgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Smeerkaas | LIGHT | Original
Philadelphia Smeerkaas | LIGHT | Original
3 × 320 gr
3
25
Crackers | Original | Toastjes | Zout
LU Crackers | Original | Toastjes | Zout
2 x 75 gr
1
65
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Room 40%
Inex Room 40%
20 cl
2de tegen -50%
1
95
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Zout | Tafel | Naturel
Jozo Zout | Tafel | Naturel
1 kg
1
09
Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr
Bio
    4
    25
    Totaal:
    €16,53