Recept zoekresultatenGeroosterde sardines met chutney van courgette en meloen
Delhaize logo
  • Geroosterde sardines met chutney van courgette en meloen
    B

Geroosterde sardines met chutney van courgette en meloen

Geroosterde sardines met chutney van courgette en meloenB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 180 g ruwe rietsuiker
  • 50 g blonde rozijnen
  • 500 g courgettes bio
  • 1/2 kl gemalen piment
  • grof zout
  • 4 el olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 12 schoongemaakte sardines
  • 700 g vruchtvlees van gele of Galia meloen
  • 10 cl witte wijnazijn
  • zwarte peper uit de molen
  • 180 g ruwe rietsuiker
  • 50 g blonde rozijnen
  • 500 g courgettes bio
  • 1/2 kl gemalen piment
  • grof zout
  • 4 el olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 12 schoongemaakte sardines
  • 700 g vruchtvlees van gele of Galia meloen
  • 10 cl witte wijnazijn
  • zwarte peper uit de molen

Begin met koken

: 30 min. + 1 uur stoven
1
Voor de chutney: snij het vruchtvlees van de meloen en de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot met het water, de azijn, de suiker, de gesnipperde rode ui, peper en piment. Roer om en breng zachtjes aan de kook. Dek af en laat 40 min. op een laag vuur sudderen. Verwijder het deksel en laat nog 20 min. zachtjes koken. Laat afkoelen.
2
Spoel de sardines, dep ze droog en smeer ze in met de olie. Haal ze door het grof zout. Kruid met peper en bak ze ongeveer 4 min. aan elke kant op de barbecue of onder de grill. Dien ze heel warm op met de koude, maar niet ijskoude, saus.
1
Voor de chutney: snij het vruchtvlees van de meloen en de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot met het water, de azijn, de suiker, de gesnipperde rode ui, peper en piment. Roer om en breng zachtjes aan de kook. Dek af en laat 40 min. op een laag vuur sudderen. Verwijder het deksel en laat nog 20 min. zachtjes koken. Laat afkoelen.
2
Spoel de sardines, dep ze droog en smeer ze in met de olie. Haal ze door het grof zout. Kruid met peper en bak ze ongeveer 4 min. aan elke kant op de barbecue of onder de grill. Dien ze heel warm op met de koude, maar niet ijskoude, saus.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 531; energie (kCal): 127; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 13,5; suikers (g): 12,7; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 609,73
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 531; energie (kCal): 127; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 13,5; suikers (g): 12,7; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 609,73
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.