1
Leg de vijgen in een kleine kookpan, samen met de honing, de witte wijn, een beetje water en de geblancheerde schillen van een groene citroen evenals het sap ervan.
2
Breng aan de kook en laat 10 min. verder koken op een zacht vuurtje. Keer de vijgen vervolgens om en laat ze nog eens 10 min. koken. (Je kan het kookvocht bewaren of reduceren tot een mooie textuur zoals stroop).
3
De vijgen zijn evengoed warm als koud te eten, met een bol vanille-ijs.
1
Leg de vijgen in een kleine kookpan, samen met de honing, de witte wijn, een beetje water en de geblancheerde schillen van een groene citroen evenals het sap ervan.
2
Breng aan de kook en laat 10 min. verder koken op een zacht vuurtje. Keer de vijgen vervolgens om en laat ze nog eens 10 min. koken. (Je kan het kookvocht bewaren of reduceren tot een mooie textuur zoals stroop).
3
De vijgen zijn evengoed warm als koud te eten, met een bol vanille-ijs.