Recept zoekresultatenGepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop
Delhaize logo
  • Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop

Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop

Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 citroen
  • 4 stevige Conférenceperen
  • 2 sterretjes steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stokje vanille
  • 3 bollen zwarte peper
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 el echte Luikse siroop van peren en appelen
  • vanille-ijs en droge koekjes voor de afwerking
  • 1/2 citroen
  • 4 stevige Conférenceperen
  • 2 sterretjes steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stokje vanille
  • 3 bollen zwarte peper
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 el echte Luikse siroop van peren en appelen
  • vanille-ijs en droge koekjes voor de afwerking

Begin met koken

: 10 min
1
Schil de peren en wrijf ze in met de halve citroen. Doe ze in een pot met de suiker, steranijs, kaneel, vanillestokje (in twee gespleten in de lengte) en peperbolletjes. Bedek volledig met koud water en kook gedurende 1 u op een heel zacht vuurtje met het deksel op de pot. Schep het schuim er regelmatig af. Prik voorzichtig in de peren om te controleren of ze gaar zijn.
2
Doe de Luikse siroop en 4 el kookvocht van de peren in een kleine pot. Warm zachtjes op om de siroop een beetje te verdunnen.
3
Op het bord: serveer de peren op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs. Overgiet het geheel met de warme Luikse siroop. Dien op met een koekje.
1
Schil de peren en wrijf ze in met de halve citroen. Doe ze in een pot met de suiker, steranijs, kaneel, vanillestokje (in twee gespleten in de lengte) en peperbolletjes. Bedek volledig met koud water en kook gedurende 1 u op een heel zacht vuurtje met het deksel op de pot. Schep het schuim er regelmatig af. Prik voorzichtig in de peren om te controleren of ze gaar zijn.
2
Doe de Luikse siroop en 4 el kookvocht van de peren in een kleine pot. Warm zachtjes op om de siroop een beetje te verdunnen.
3
Op het bord: serveer de peren op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs. Overgiet het geheel met de warme Luikse siroop. Dien op met een koekje.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Herfst,Winter
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Perenstroop
4 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Nashipeer
Delhaize Nashipeer
1 st
1
69
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Vanille | Stokje
Santa Maria Vanille | Stokje
1 st
2de tegen -40%
9
19
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -40%
4
29
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Roomijs | Vanille
Delhaize Roomijs | Vanille
1 l
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
79
Totaal:
€23,13

Deze recepten kan je ook leuk vinden