Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop
Delhaize logo
  • Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop

Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop

Gepocheerde peren met kruiden en Luikse siroop
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 citroen
  • 4 stevige Conférenceperen
  • 2 sterretjes steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stokje vanille
  • 3 bollen zwarte peper
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 el echte Luikse siroop van peren en appelen
  • vanille-ijs en droge koekjes voor de afwerking
  • 1/2 citroen
  • 4 stevige Conférenceperen
  • 2 sterretjes steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stokje vanille
  • 3 bollen zwarte peper
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 el echte Luikse siroop van peren en appelen
  • vanille-ijs en droge koekjes voor de afwerking

Begin met koken

: 10 min
1
Schil de peren en wrijf ze in met de halve citroen. Doe ze in een pot met de suiker, steranijs, kaneel, vanillestokje (in twee gespleten in de lengte) en peperbolletjes. Bedek volledig met koud water en kook gedurende 1 u op een heel zacht vuurtje met het deksel op de pot. Schep het schuim er regelmatig af. Prik voorzichtig in de peren om te controleren of ze gaar zijn.
2
Doe de Luikse siroop en 4 el kookvocht van de peren in een kleine pot. Warm zachtjes op om de siroop een beetje te verdunnen.
3
Op het bord: serveer de peren op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs. Overgiet het geheel met de warme Luikse siroop. Dien op met een koekje.
1
Schil de peren en wrijf ze in met de halve citroen. Doe ze in een pot met de suiker, steranijs, kaneel, vanillestokje (in twee gespleten in de lengte) en peperbolletjes. Bedek volledig met koud water en kook gedurende 1 u op een heel zacht vuurtje met het deksel op de pot. Schep het schuim er regelmatig af. Prik voorzichtig in de peren om te controleren of ze gaar zijn.
2
Doe de Luikse siroop en 4 el kookvocht van de peren in een kleine pot. Warm zachtjes op om de siroop een beetje te verdunnen.
3
Op het bord: serveer de peren op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs. Overgiet het geheel met de warme Luikse siroop. Dien op met een koekje.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Herfst,Winter
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Perenstroop
4 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Peren | Conférence | Verpakt | Bio
Delhaize Peren | Conférence | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    2
    99
    Kruiden | Kaneel | Stokjes
    Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
    13 gr
    1
    19
    Aroma | Vanille
    Vahiné Aroma | Vanille
    20 cl
    3
    99
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Suiker | Fijn | Kristal
    Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89
    Roomijs | Vanille
    Delhaize Roomijs | Vanille
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    79
    Totaal:
    €16,23